Slavnostní dezert: Vynikající sušenková buchta s ananasem. Recept „Havana“ potěší každého, kdo ho ochutná

Kdokoliv ochutná tuto skvělou buchtu s ananasem, bude na ni rozhodně chtít recept. Jsou nejen velmi lahodná, ale především opravdu jednoduchá.

Recept na tento ananasový koláč jste asi ještě neviděli a ani jste o něm neslyšeli. Ale to je škoda, protože je velmi jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne úplně každý. Do toho k jeho přípravě nebudete potřebovat moc ingrediencí, takže to vlastně vypadá, že je to jasná volba, když nebudete vědět, co upéct pro vaši návštěvu. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 8 vajec
  • 120 g pšeničné mouky
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • mléko
  • 80 g vanilkového pudinku
  • 750 g konzervovaného ananasu
  • 150 g hořké čokolády
  • 370 g cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • špetka soli
  • 200 g kokosových vloček
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g másla
  • dle chuti rum
  • smetana ke šlehání

Je to velmi jednoduché

Nejprve je třeba, abyste si připravili korpus. Na to si vezměte 4 vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Za stálého míchání do něj přidávejte po jednom žloutky. Do vaječné směsi přimíchejte 90 g mouky s práškem do pečiva a zalijte slunečnicovým olejem. Těsto pečlivě promíchejte. Zapékací mísu si nyní vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte 25 minut při 180 stupních.

Nyní si vyšlehejte 4 bílky se 120 g cukru, dokud se nevytvoří úplně tuhý sníh. Přidejte 180 g kokosových vloček a tyto ingredience dobře promíchejte. Plech opět vyložte pečicím papírem a nalijte do něho tuto hmotu. Pečte 30 minut na 175 stupňů. Na vanilkový krém si smíchejte žloutky, mléko, zbytek mouky a vanilkový pudink. Zbytek mléka nalijte do hrnce, přisypte cukr a dejte vařit.

Vanilkovou směs vmíchejte do ohřáté mléčné směsi a vařte do úplného zhoustnutí. Poté nechte vychladnout. Vyšlehejte si smetanu a za stálého šlehání k ní přidejte vychladlý pudink. Také přidejte na kostičky nakrájený ananas. Korpus potřete směsí rumu, na to dejte ananasový krém a poté ještě kokosovou vrstvu. No a nakonec si rozpusťte čokoládu a tou celou buchtu polijte. Dejte do lednice vychladnout. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*