Rady a tipy

Neobyčejné účinky obyčejného medu na lidské zdraví

Med se od starověku používá jako jídlo i lék. Má velmi vysoký obsah prospěšných rostlinných sloučenin a nabízí několik zdravotních výhod. Nejčastěji se používá na podzim a v zimě k oslazení čaje i výrobě domácích léčivých sirupů proti nachlazení a chřipce. Pojďme se společně podívat na jeho největší zdravotní přínosy. […]

Rady a tipy

Nepopíratelné tři výhody pití červeného vína

Nadměrná konzumace alkoholu škodí, ale pokud člověk pije jen malé množství alkoholu, to znamená cca jednu skleničku vína denně nebo obden, má to údajně blahodárné účinky. Červené víno se pyšní vysokým obsahem resveratrolu, což je sloučenina, kterou některé rostliny produkují, aby potlačily bakterie a houby a chránily před UV zářením. Resveratrol ve víně pochází přímo z kůže červených hroznů. A existují důkazy, že resveratrol může posílit kardiovaskulární zdraví. […]