Recepty a potraviny

Výborné zapékané brambory s masem

20. 6. 2021

Dochází vám nápady na oběd? Zkuste tento recept na zapečené maso, které v troubě pobude 40 minut spolu s bramborami. I při existenci velké řady receptů a nejrůznějších pokrmů je dobře možné, že člověk dojde do bodu, […]

Recepty a potraviny

Brambory zapečené s masovými plátky a sýrem 

12. 6. 2021

Pokud nemáme moc času a potřebujeme pro celou rodinu uvařit rychlý a chutný oběd nebo večeři, jednoduše nám poslouží následující recept.  Vydatný oběd, který zasytí celou rodinu nemusí nutně znamenat hodiny strávené u kuchyňské linky […]

Recepty a potraviny

Rolky z vepřového masa, se zelím a houbami 

12. 6. 2021

Na podzim se nám velmi často stává, že máme velké množství hub a nevíme co s nimi. Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept na rolky, do kterého nasbírané houby zaručeně využijete.  Vepřovým rolkami dokážete […]

Rady a tipy

Nejlepší způsoby, jak rozmrazit maso a ryby i na poslední chvíli

9. 12. 2020

Jsme si jistí, že i nejlepší kuchaři na světě se museli někdy vypořádat se situací, kdy bylo nutné maso a ryby velice rychle rozmrazit, protože nepředpokládali, že to bude potřeba. Když věci nejdou podle plánu, je dobré znát alespoň pár triků, jak rychle rozmrazit maso, ať už je to hovězí, vepřové nebo ryby. Existují způsoby, jak zachránit rodinný oběd na poslední chvíli. […]

Rady a tipy

Používáte stále klasický manuální mlýnek na maso? Poradíme vám, jak jeho části dobře naostřit

22. 10. 2020

V dnešní moderní době už málokdo používá starý ruční mlýnek na maso. Přitom ještě před několika lety byl tento způsob mletí masa vlastně velmi frekventovaný. Dnes již mnoho lidí dává přednost tomu, že si mleté maso koupí hotové. Nedostatek času se tak v domácnostech projevuje i v tomto ohledu. Přesto všechno se najdou hospodyňky, které klasický kovový mlýnek na maso doma mají. Jak se o ně správně starat? […]

Rady a tipy

Rozmrazování masa má svá pravidla, která se kvůli bezpečnosti vyplácí dodržovat

7. 8. 2020

Pokud se chcete vyhnout každodenním nákupům, je nasnadě udělat si zásoby v mrazáku. Tam může patřit i maso. V případě, že se rozhodnete mražené potraviny spotřebovat a budete z nich chtít něco uvařit, je zapotřebí při rozmrazování postupovat určitým způsobem. Zvlášť u masa je to velice důležité. Ideální je samozřejmě vařit z masa čerstvého, ale ne vždy se to podaří. […]

Rady a tipy

Jak správně a bezpečně rozmrazit jakékoliv maso

5. 6. 2020

Žijeme v domě, kde mám mnoho potravin v mrazáku. Když je vyndáme, je třeba vědět, jak na rozmrazení masa. Ne každý to totiž umí. A přitom ho každý rozmrazuje, jelikož mrazák je pomocníkem, bez kterého se většina z nás neobejde. […]

Rady a tipy

Naučte se správně mrazit maso, nejedná se o žádnou alchymii

3. 6. 2020

Pokud nechcete vážit cestu do obchodu víckrát za sebou, je možné si potraviny nakoupit do zásoby a u některých lze využít mražení k prodloužení trvanlivosti. V mrazáku tak budete mít vždy k dispozici čerstvé suroviny na vaření svých oblíbených pokrmů. Nyní se budeme soustředit na to, jak správně zamrazit různé druhy masa. […]