Rady a tipy

Zkušený kuchař prozradil, jak předcházet nepříjemnému zápachu, který vzniká při smažení pokrmů

22. 1. 2021

Po smažení jídla obvykle v kuchyni přetrvává nepříjemný zápach, který způsobuje zahřívání tuku na vysokou teplotu. Primárně je velkým pomocníkem proti tomuto odéru digestoř, kterou disponuje obvykle každá moderní domácnost. Co ale, když ji nemáte k dispozici? Pak už zbývá jen větrat a větrat. Existuje však ještě jeden jednoduchý trik. […]

Rady a tipy

Šéfkuchař prozradil fígl na dokonale oloupané vejce během několika vteřin

31. 12. 2020

Konzumace vajec je výhodná hned z několika hledisek a oblíbit by si je měli především ti, kteří se snaží zhubnout nebo si udržet štíhlou linii. Vedle vysoké nutriční hodnoty, kterou zajišťuje především vysoký obsah bílkovin, při poměrně nízké kalorické hodnotě nabízí vejce také relativně široké spektrum vitamínů a minerálů podporujících zdraví a mentální stav člověka. […]

Rady a tipy

Vodu po vaření těstovin nevylévejte do dřezu, má řadu užitečných využití

7. 12. 2020

Je jen málo lidí, kteří nemají rádi těstoviny. Většina z nás je miluje a tak si je často vaříme na různé způsoby. Těstoviny si můžete připravit pokaždé jinak. Navíc jsou uvařené za pár minut. Není divu, že se staly oblíbeným jídlem po celém světě. Těstoviny prostě hodíte do vařící vody a za pár minut je vytáhnete, nebo vodu scedíte. Voda z těstovin se ale dá znovu skvěle využít. […]