Do plátku vepřového masa zabalila okurky a dala je do trouby. Proč jsme tento špičkový recept nikde nečetli už dříve?

Pokud máte doma okurky a vepřové maso, můžete si připravit recept, který si zamiluje celá vaše rodina. Je to jednoduché a velmi chutné.

Pokud chcete na oběd připravit něco opravdu speciálního, rozhodně byste měli vyzkoušet tento recept. Není nijak zvlášť složitý, ale jeho chuť, ta stojí vážně za to. Jednoduše se jen vezmete plátky vepřového masa a do nich zabalíte kyselou okurku. Dáte do trouby a máte vlastně hotovo. Jako takový rychlý a jednoduchý oběd je to tedy naprosto ideální. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí. Nejdůležitější jsou totiž kyselé okurky a vepřové maso. A také samozřejmě nějaké skvělé koření podle vaší chuti. Ty nejlepší pokrmy bývají totiž ty nejlepší.

  • 800 g vepřového masa,
  • 4-5 nakládaných okurek,
  • směs koření,
  • 2 lžíce oleje,
  • sůl.

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si maso omyjte, osušte a nakrájejte. Okurky si nakrájejte podélně na čtvrtky. Každý kousek masa trošku naklepejte, osolte, okořeňte a na kraj si položte kousek okurky. Poté každý kousek masa jednoduše srolujte. Takto srolovaná masa vložte do pekáče a potřete trochou oleje. Dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte přibližně 45 minut. Mezitím si připravte nějakou přílohu, ideálně například brambory.

Fotografie: Pixabay

Pokud máte raději jídla s nějakými omáčkami, skvěle se k tomuto pokrmu bude hodit například cibulová a nebo houbová. Je už jen na vás, jestli použijete například i smetanu, to už záleží jen na vás. Pokud se ale rozhodnete k nějaké té omáčce, bude jako příloha lepší asi rýže. No a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*