Vybělit dříve bíle prádlo již nebude problémem díky jednoduchému postupu

Prát bílé oblečení nemusí být snadné. I přes všechnu snahu může být váš outfit zašedlý, nebo zažloutlý. Jak to eliminovat? Stejně jako v celé řadě jiných životních situací, tak i tady platí, že to nejlepší je často to nejjednodušší.

Podívejte se na několik triků, se kterým budete z pračky vytahovat dokonale zářivé prádlo. Díky tomu už se nebudete bát si ho znovu koupit a už vůbec se nebudete bát ho nosit. Bude totiž bělostně čisté. A je jedno, zda půjde o běžný outfit, nebo jemné spodní prádlo, Dané metody jasně fungují na obojí.

Roztok se saponátem

Jako prsní se společně podíváme na variantu, ve které je použitý saponát. Její příprava a také použití je velmi jednoduché. Základem je toto:

  • 2 litry vody
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 1 lžíce saponátu

Jakmile máte všechny potřebné suroviny k dispozici, tak už je stačí jenom smíchat dohromady. Vznikne vám roztok, do kterého můžete své bílé oblečení namočit před samotným praním. Doba namáčení by měla být kolem 15 minut. Následně vyndejte z roztoku a pokud jsou na oblečení nějaké lokální skvrny, lehce je čistěte ručně. Pokud nejsou, dejte toto bílé oblečení do pračky a vyperte tak, jak jste zvyklí.

Roztok s amoniakem

Jdeme na druhou variantu, kde je jednou z unikátních složek amoniak. Ani tady nejí postup přípravy nijak složitý, jelikož budete potřebovat jenom toto:

  • 6 litrů vody
  • 6 lžic jedlé sody
  • 2 lžíce peroxidu vodíku
  • 2 lžíce amoniaku

I tady roztok připravíte tak, že všechny jednotlivé suroviny společně důkladně promícháte. I tady potom dojde k namočení vašeho prádla. Doba máčení by však měla být v tomto případě podstatně delší, jelikož by měla být kolem 3 hodin. Následně své oblečení z této lázně vyndáte a opět ho vložíte do pračky, kde použijete jak klasický program na bílé prádlo, tak samozřejmě také prací prášek, který je na tento druh prádla přímo určený.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]