Zdravá svačinka v podobě smažených cuketových plátků v těstíčku. Nepřiberete ani deka

Pokud máte chuť na něco lehkého a chutného, tak rozhodně vyzkoušejte tento recept. Nejen, že jej rychle uděláte, ale navíc je i zdravý a potěšíte s ním i své známé.

Tyto cuketové plátky v těstíčku z kefíru mají hned několik výhod. Krom toho, že se velice rychle připravují a mají lahodnou chuť, je jejich další předností také to, že po nich rozhodně nepřiberete. Jsou totiž maximálně zdravé. Jestliže se tedy chystáte na společné posezení s přáteli a nevíte, co byste jim nabídli, zde máte jedinečný recept.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Dva kusy čerstvé cukety
  • Dvě vejce
  • 100 mililitrů kefíru
  • Čtyři lžíce hladké mouky
  • Sůl na dochucení dle vašeho uvážení
  • Dle potřeby slunečnicový olej
  • Nůž
  • Talíř
  • Mísu
  • Šlehač
  • Pánev
  • Papírové utěrky

Nejprve začněte tím, že cukety řádně omyjete a odkrojte z nich jejich konce. Poté je překrojte v polovině a dle vašich preferencí z nich udělejte středně tenké plátky. Nejlépe se vám to bude dělat s nožem, pokud ovšem máte speciální struhadlo, můžete jej také použít. Jakmile budete plátky mít nakrájené, vyskládejte si je na talíř a posolte je.

Nechejte je chvíli stát bokem a mezitím si připravte těstíčko, ve kterém je budete obalovat a následně smažit. Vezměte si vejce a v míse jej vyšlehejte společně se špetkou soli, kefírem a hladkou moukou. Šlehejte důkladně, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne jednolitá konzistence.

Servírovat můžete jakkoliv, fantazii se meze nekladou

Následně si vezměte slunečnicový olej, nalijte jej na pánev a nechejte ho rozehřát. Každý plátek cukety poté zvlášť obalte v těstíčku a na pánev jej dejte smažit.

Hlídejte si, aby plátky dostaly zlatou barvu, ale musíte být pozorní. Jakmile ji totiž budou mít, tak stačí jen chvilka a mohly by až zhnědnout, což nejspíše nechcete. Když máte hotovo, tak je dejte okapat na papírové utěrky, aby se z nich před podáváním odsál přebytečný tuk.

Hotové smažené plátky můžete podávat například s dipem ze zakysané smetany, můžete ovšem použít cokoliv, na co máte zrovna chuť. Zároveň je můžete využít také jako přílohu, tudíž se nebojte experimentovat. Výhodou určitě také je, že na tyto placičky nemusíte používat jen cuketu. Lahodné budou i z celeru, papriky, mrkve či petržele.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]