Toto jídlo z vepřových boků bude rozhodně chutnat celé vaší rodině. Je to jednoduché, rychlé a především moc dobré.
Pokud ve vaší rodině máte milovníky různých klobás a uzenin, určitě oceníte tento recept. Dost možná vám bude chutnat více, než jakýkoliv párek nebo salám. A především je to velmi jednoduché jídlo. Budete potřebovat dva vepřové boky a několik dalších surovin, abyste připravili tohle lahodné jídlo. Vyzkoušejte to.
Co budete potřebovat
- dva vepřové boky
- lžíci soli
- mrkev
- 2 cibule
- černý pepř
- bobkový list
- 800 g brambor
- 250 g žampionů
- olej
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- stroužek česneku
- čajová lžička hořčice
- 80 ml láku z okurek
- 3 okurky
- jarní cibulku
- petržel
- 150 g sušených rajčat
- 2 lžíce vývaru
Nic na tom není
Nejprve si vepřové boky vložte do hrnce a zalijte vodou. Dejte na sporák, přikryjte pokličkou a nechte vařit. Poté přidejte sůl, cibuli a mrkev. Vařte zakryté přibližně 3,5 hodiny na mírném ohni. Po cca 2,5 hodinách dejte do hrnce ještě pepř. 15 minut před koncem vaření ještě přidejte bobkové listy. Očistěte si brambory a dejte je také vařit.
Žampiony si nakrájejte a orestujte na pánvi. Slaninu si nakrájejte na čtverečky a vhoďte do žampionů .Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek zrovna tak. Vše přidejte do hub a za stálého míchání smažte. Přidejte sůl, hořčici, černý pepř a lák z okurek. Jemně si nakrájejte uvařené brambory a do nich vložte osmažené žampiony se slaninou.
Je skoro hotovo
Nakládanou okurku si nakrájejte na malé kousky. Jarní cibulku zase na kolečka a dejte ji na talíř. Vše smíchejte s bramborovou směsí. Uvařené vepřové maso vyndejte a oddělte maso od kostí. Kůži dejte na plech, který si před tím vyložte potravinářskou folií. Maso si nakrájejte. Vložte do hluboké mísy a promíchejte se zeleninou a přidejte česnek a sušená rajčata.
Podle chuti ještě přidejte sůl a černý pepř. Zalijte vepřovým vývarem a vše dobře promíchejte. Tuto směs dejte na kůže na plechu. Stočte pomocí potravinářské folie do rolády. Dejte přes noc do lednice. Poté vepřovou rolku nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář