Manžel koupil 2 vepřové boky a připravil výtečné jídlo. Všem chutnalo více, než jakákoliv klobása

Toto jídlo z vepřových boků bude rozhodně chutnat celé vaší rodině. Je to jednoduché, rychlé a především moc dobré.

Pokud ve vaší rodině máte milovníky různých klobás a uzenin, určitě oceníte tento recept. Dost možná vám bude chutnat více, než jakýkoliv párek nebo salám. A především je to velmi jednoduché jídlo. Budete potřebovat dva vepřové boky a několik dalších surovin, abyste připravili tohle lahodné jídlo. Vyzkoušejte to.

Co budete potřebovat

  • dva vepřové boky
  • lžíci soli
  • mrkev
  • 2 cibule
  • černý pepř
  • bobkový list
  • 800 g brambor
  • 250 g žampionů
  • olej
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • čajová lžička hořčice
  • 80 ml láku z okurek
  • 3 okurky
  • jarní cibulku
  • petržel
  • 150 g sušených rajčat
  • 2 lžíce vývaru

Nic na tom není

Nejprve si vepřové boky vložte do hrnce a zalijte vodou. Dejte na sporák, přikryjte pokličkou a nechte vařit. Poté přidejte sůl, cibuli a mrkev. Vařte zakryté přibližně 3,5 hodiny na mírném ohni. Po cca 2,5 hodinách dejte do hrnce ještě pepř. 15 minut před koncem vaření ještě přidejte bobkové listy. Očistěte si brambory a dejte je také vařit.

Fotografie: Pexels

Žampiony si nakrájejte a orestujte na pánvi. Slaninu si nakrájejte na čtverečky a vhoďte do žampionů .Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek zrovna tak. Vše přidejte do hub a za stálého míchání smažte. Přidejte sůl, hořčici, černý pepř a lák z okurek. Jemně si nakrájejte uvařené brambory a do nich vložte osmažené žampiony se slaninou.

Je skoro hotovo

Nakládanou okurku si nakrájejte na malé kousky. Jarní cibulku zase na kolečka a dejte ji na talíř. Vše smíchejte s bramborovou směsí. Uvařené vepřové maso vyndejte a oddělte maso od kostí. Kůži dejte na plech, který si před tím vyložte potravinářskou folií. Maso si nakrájejte. Vložte do hluboké mísy a promíchejte se zeleninou a přidejte česnek a sušená rajčata.

Podle chuti ještě přidejte sůl a černý pepř. Zalijte vepřovým vývarem a vše dobře promíchejte. Tuto směs dejte na kůže na plechu. Stočte pomocí potravinářské folie do rolády. Dejte přes noc do lednice. Poté vepřovou rolku nakrájejte na plátky a podávejte s bramborami. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*