Slupky brambor nikdy nevyhazuji: Ukážu vám, jak z nich připravit křupavou pochoutku k televizi

Dobré nápady jsou někdy k nezaplacení. Obzvláště ty, které jsou velmi chutné a navíc ušetří i vaši peněženku. Vyzkoušejte tento nápad na zužitkování slupek od brambor a už nikdy je nevyhodíte.

Možná si budete myslet, že už je to moc. O způsobu využití bramborových slupek už ale nějakou dobu přemýšlím, protože mi vždy velmi chutnaly. Ne do všech pokrmů se ale brambory ve slupce hodí, a proto je často nutné je oloupat, aby následně skončily v koši. Pak jsem ale narazila na geniální recept, o který se s vámi chci nyní podělit. Ve skutečnosti je velmi nasnadě připravit ze slupek obyčejné chipsy. Proč mě to nenapadlo dřív!

Na bramborové lupínky ze slupek jsem použila:

  • Oloupané slupky z brambor
  • sůl
  • pálivou papriku, sušený česnek, grilovací koření, koření na brambory atd.
  • sušené bylinky
  • olivový olej

Postup přípravy je až legračně snadný

Brambory před loupáním vždy dobře vydrbejte a vyberte si ty, které mají čistou a neporušenou slupku bez vad a fleků. Oloupejte je tak, jak jste zvyklí (ale namísto do koše je vhazujte do hluboké misky). S tvarem ani velikostí si nemusíte lámat hlavu, ačkoliv větší lupínky jsou vždy lepší než drobné úlomky.

Vyberte si koření, které vám nejvíce chutná a nebojte se experimentovat. Pokud chcete, nemusíte použít koření vůbec žádné, stačí prostá sůl. Dejte přednost tomu, co máte rádi. Koření a sůl nasypejte na bramborové slupky, zakápněte trochou olivového či jiného oleje a vše důkladně promíchejte, aby se koření rozptýlilo rovnoměrně po povrchu všech slupek.

Plech vyložte pečicím papírem a vsypte na něj kořeněné bramborové slupky, které rovnoměrně rozmístěte tak, aby, pokud možno, neležely přímo na sobě. Plech se slupkami vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je okolo 20 minut, dokud nezezlátnou.

Hotové brambůrky už jen sesypejte na talíř a podávejte buďto samotné, anebo spolu s tatarkou, kečupem nebo jinou vaší oblíbenou studenou omáčkou. Jsou prostě vynikající a právě slupka jim dodá zvláštní a lahodnou příchuť, která obvykle u všech brambor a bramborových produktů chybí. Končí totiž v koši!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*