Smažené lilky se zeleninou na turecký způsob: Tento recept jsem si přivezla z dovolené a nelze mu odolat! Mohla bych je jíst denně

Smažené lilky na turecký způsob spolu s další zeleninou vás dostanou do kolen pro svou chuť. I zdravé jídlo může chutnat dobře a dokonce vás zasytí. 

Pokud nevíte, co byste měli udělat na oběd a nemáte chuť na nic s masem, pak máte ideální den na to, abyste vyzkoušeli tureckou kuchyni. Stačí vám na to jen lilky a další zelenina, za kterou rozhodně nezaplatíte majlant. Což je velká výhoda oproti masným obědům, vzhledem k rostoucím cenám. Nabídněte tento pokrm svým blízkým a rozhodně je nezklamete. Příprava vám moc času nezabere a je nanejvýše jednoduchá, zvládne ji i naprostý začátečník v kuchyni.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Lilek – 1 000 g
  • Rajčata – 500 g
  • Červená paprika – 500 g
  • Cibule – 2 středně velké kusy
  • Česnek – 3 stroužky
  • Rostlinný olej – 200 ml
  • Sůl – dle chuti
  • Petrželka – 1 svazek

Lilky oloupejte a následně je všechny nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Trochu je posolte a poté je nechejte na pár minut odležet. Po chvíli je osušte papírovými utěrkami. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a lilky na něm osmažte z obou stran dozlatova. Následně je z pánve vyjměte a položte je opět na papírové utěrky. Papriky zbavte stopek i semínek s jádrem a nakrájejte je na dlouhé nudličky.

Smažte je pod pokličkou na pánvi, na které jste smažili lilky. Poté je položte na papírové utěrky. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Za stálého míchání ji smažte dozlatova. Rajčata zbavte stopky a nakrájejte je na kousky, poté je dejte do pánve k cibuli. Obojí důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou, dokud se suroviny nespojí. Dejte omáčku z rajčat a cibule do misky, nechejte na pánvi jen malé množství této omáčky.

Na ni dejte vrstvu lilků a posypejte je mletým černým pepřem. Na ně dejte petrželku a prolisovaný česnek. Nakonec vše vrstvěte ve stejném pořadí, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvou bude omáčka, na ní petrželka a česnek. Pánev zakryjte pokličkou a vařte směs cca 10 minut. Poté zeleninu dejte na talíř a podávejte ji s chlebem, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*