Zapečené masíčko se sýrem a cibulkou na žampiónovém polštáři: Naprosto ideální oběd, který bude během chvilky snězený

Toto maso s houbami a sýrem si naprosto zamilujete. Je totiž velmi dobré a ideálně se hodí k nějakému svátečnímu obědu. Vyzkoušejte ho.

Maso s houbami je kombinace, o které se dá vlastně říct, že je nesmrtelná. Je to totiž velmi jednoduché a chuťově naprosto dokonalé. Pokud k tomu ještě přidáte sýr a cibuli a dáte to zapéct do trouby, získáte pokrm, který bude opravdu skvělý a všichni si ho zamilují. Tak co, vyzkoušíte ho? Zvládnete to, protože je to jednoduché.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa
  • 300 g žampionů
  • 2 rajčata
  • dle chuti sůl a pepř
  • 4 cibule
  • 200 g tvrdého sýra

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si 3 cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte je na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Vepřové maso si nakrájejte na plátky a podle chuti ho okořeňte a dejte na cibuli. Zbylou cibuli si nakrájejte na kostičky a žampiony nakrájejte na plátky. Rozehřejte pánev se slunečnicovým olejem. Nejprve si cibuli orestujte do měkka a poté přidejte houby.

Smažte dalších asi 7 minut. Na závěr ještě osolte a opepřete. Rajčata si nakrájejte na tenké proužky. Na maso položte osmažené žampiony a kolečka rajčat. Pečte asi 45 minut při 180 stupních. Sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle a maso jím posypte. Pekáč vraťte do trouby na dalších 10 minut na 200 stupňů. Můžete si také připravit jednoduchou omáčku, ale to už je jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*