Karbanátky zapečené v mini bramborácích: Tak výborné! Moravská babička se podělila o recept. Jíme je 3x týdně

mleté maso na bramborách

Pokud máte rádi karbanátky, jistě oceníte i jiné způsoby jejich přípravy. Tento recept je se hodí všem, kteří si chtějí udělat tento pokrm jinak.

Mezi nejčastěji objednávaná jídla z restaurací patří nejenom pizzy a těstoviny, ale také klasická česká jídla, která by lidé mohli jíst stále dokola. Mezi taková jídla bezesporu patří i karbanátky, které nejsou vůbec složité na přípravu, a přitom jsou vynikající. S tímto receptem okouzlíte všechny strávníky, jelikož se jedná o karbanátky zapečené v bramborách.

Suroviny, které je potřeba si nachystat

Na tyto karbanátky budete potřebovat několik potravin. Nachystejte si tedy tyto suroviny:

  • 4 ks brambory
  • 500 g mleté maso
  • 3 ks cibule
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 60 g máslo

smažení brambor s masem

Příprava není složitá

Tyto karbanátky zapečené v bramborách doma můžete připravovat i k obědu nebo večeři pro celou rodinu. Jejich příprava není složitá ani zdlouhavá a s některými kroky vám mohou pomoci i děti nebo jiní členové domácnosti. Nejprve si vezměte brambory a poté je oloupejte. Následně je na hrubém struhadle nastrouhejte do misky a zalijte je vodou.

smažení masa v bramborách

Brambory nechte ve vodě jen chvíli, aby pustily přebytečný škrob, poté je slijte a nechte je v prázdné misce. Následně si vezměte cibuli, oloupejte ji a na destičce ji nakrájejte nadrobno. Cibuli dejte do misky a přidejte k ní  mleté maso, sůl a mletý černý pepř. Nakonec sáhněte po česneku a s pomocí lisu jej promačkejte k masové směsi. Vše důkladně promíchejte.

karbanátky s máslem

Připravte si vše na smažení

Jakmile budete mít masovou směs hotovou, připravte si jídlo ke smažení. Z masové směsi odebírejte postupně vždy trochu masa a z něj vždy vytvarujte 6 stejně velkých dílů. Poté tyto dílky zpracujte tak, že vznikne tvar karbanátků. Tyto kousky si zatím odložte stranou a sáhněte po nastrouhaných bramborách. K nim rozklepněte vejce, směs osolte a promíchejte. Následně si z kousku nastrouhaných brambor vytvarujte v pánvi placku, na tu položte 1 díl masa a opět přiložte další bramborovou plackou.

maso v bramborách

Dejte karbanátkům dostatek času

Protože v pánvi smažíte vcelku vysokou vrstvu, je potřeba dát smažení trochu více času, aby se vše správně propeklo. Postupně tímto způsobem osmažte všechny karbanátky s brambory a vždy se snažte zkontrolovat, zda je mleté maso hotové. Po dosmažení dejte karbanátky ještě na plech, na každý karbanátek položte malý kousek másla a dejte je péct ještě na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*