Pokud máte rádi karbanátky, jistě oceníte i jiné způsoby jejich přípravy. Tento recept je se hodí všem, kteří si chtějí udělat tento pokrm jinak.
Mezi nejčastěji objednávaná jídla z restaurací patří nejenom pizzy a těstoviny, ale také klasická česká jídla, která by lidé mohli jíst stále dokola. Mezi taková jídla bezesporu patří i karbanátky, které nejsou vůbec složité na přípravu, a přitom jsou vynikající. S tímto receptem okouzlíte všechny strávníky, jelikož se jedná o karbanátky zapečené v bramborách.
Suroviny, které je potřeba si nachystat
Na tyto karbanátky budete potřebovat několik potravin. Nachystejte si tedy tyto suroviny:
- 4 ks brambory
- 500 g mleté maso
- 3 ks cibule
- 1 / 2 čajové lžičky soli
- špetka mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 ks vejce
- 2 polévkové lžíce mouky
- 60 g máslo
Příprava není složitá
Tyto karbanátky zapečené v bramborách doma můžete připravovat i k obědu nebo večeři pro celou rodinu. Jejich příprava není složitá ani zdlouhavá a s některými kroky vám mohou pomoci i děti nebo jiní členové domácnosti. Nejprve si vezměte brambory a poté je oloupejte. Následně je na hrubém struhadle nastrouhejte do misky a zalijte je vodou.
Brambory nechte ve vodě jen chvíli, aby pustily přebytečný škrob, poté je slijte a nechte je v prázdné misce. Následně si vezměte cibuli, oloupejte ji a na destičce ji nakrájejte nadrobno. Cibuli dejte do misky a přidejte k ní mleté maso, sůl a mletý černý pepř. Nakonec sáhněte po česneku a s pomocí lisu jej promačkejte k masové směsi. Vše důkladně promíchejte.
Připravte si vše na smažení
Jakmile budete mít masovou směs hotovou, připravte si jídlo ke smažení. Z masové směsi odebírejte postupně vždy trochu masa a z něj vždy vytvarujte 6 stejně velkých dílů. Poté tyto dílky zpracujte tak, že vznikne tvar karbanátků. Tyto kousky si zatím odložte stranou a sáhněte po nastrouhaných bramborách. K nim rozklepněte vejce, směs osolte a promíchejte. Následně si z kousku nastrouhaných brambor vytvarujte v pánvi placku, na tu položte 1 díl masa a opět přiložte další bramborovou plackou.
Dejte karbanátkům dostatek času
Protože v pánvi smažíte vcelku vysokou vrstvu, je potřeba dát smažení trochu více času, aby se vše správně propeklo. Postupně tímto způsobem osmažte všechny karbanátky s brambory a vždy se snažte zkontrolovat, zda je mleté maso hotové. Po dosmažení dejte karbanátky ještě na plech, na každý karbanátek položte malý kousek másla a dejte je péct ještě na 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
Napište komentář