I přesto, že tvarohové koláče patří spíše do dob minulých, není od věci si je jednou za čas připravit. Jednoduchý recept nám s nimi pomůže.
Tvarohové koláče byly v minulosti velmi oblíbené a to hlavně proto, že si je téměř každý spojoval s babičkou. Díky tomu se většině lidí při jejich vyslovení vybaví klid, pohoda a domov. Jejich příprava je ale poměrně náročná, protože kynuté těsto nezvládne každý. Pokud k nim patříte, máme pro vás dobrou zprávu. Tento lahodný pokrm se dá připravit i jednodušeji.
Ingredience potřebné na koláče jako od babičky:
- 400 gramů 9% tvarohu
- vejce
- 2 polévkové lžíce cukru
- 3,5 polévkových lžic krupice
Chutné těsto během několika minut
Základem těchto placek je jejich těsto. Na jeho přípravu si v misce rozmícháme tvaroh, pokud ten náš nemá krémovou konzistenci, prosejeme jej sítem. Pokud mám krásný vláčný a krémový tvaroh, jednoduše jej umístíme do misky. Nasypeme k němu cukr a vajíčko a celou směs mícháme do doby, než se nám krystalky nerozpustí. Jako poslední do směsi přidáme také krupici.
Ovocný koláč jako z cukrárny: Manžel o vyžaduje minimálně 2x týdně. Jiný už v podstatě neděláme
Odpočinek, to je to oč tu běží
Jakmile máme všechny ingredience smíchány v misce, umístíme na ni potravinářskou fólii. Aby těsto dosáhlo dokonalé konzistence, je zapotřebí dopřát mu odpočinek. Toho docílíme tím, že těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 8 hodin v lednici. Jakmile tato doba uplyne, připravíme si vál a těsto nejprve propracujeme rukama.
Tvoříme malé placky, které následně smažíme na pánvičce
Z těsta vytvoříme stejnoměrné kuličky, které následně přeměníme ve tvarohové koláče. Na pánvičce s trochou rostlinného oleje je následně smažíme dozlatova a to z obou stran. Jakmile jsou hotové, umístíme je na talíř s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje. Za 5 minut můžeme tento lahodný pokrm servírovat, ideální je nechat těsto pracovat přes noc a připravit si tak lahodnou snídani.
Napište komentář