Křehká masová roláda podle mého dědečka z venkova: Tento snadný recept moje rodina zbožňuje

Roláda z mletého masa se slaninou hotová nakrojená plus omeleta

Obvykle nejspíš používáte mleté maso tak, že připravujete karbanátky, děláte domácí knedlíčky nebo pečete klasickou sekanou.

Možná děláte i masové kuličky nebo tuto surovinu používáte na boloňské těstoviny či na lasagne. Co takhle zkusit mleté maso upéct tak, aby bylo šťavnaté? Existuje řešení – připravte si roládu s anglickou slaninou, kde místo těsta použijete právě tento masový produkt.

Roláda s anglickou slaninou

Uzená anglická slanina jako náplň nejenže dodá pokrmu zvláštní chuť a aroma. Zároveň se při pečení podělí o svou šťávu, která prosákne masovou vrstvu a dodá roládě s anglickou slaninou ještě výraznější chuť. Ale to není všechno, máme k tomu i pár tajných ingrediencí. Jste připraveni se je dozvědět?

Ingredience:

  • Mleté vepřové maso: 1 kg
  • Anglická slanina: 300 g
  • Cibule: 2 ks
  • Česnek: 3 stroužky
  • Vejce: 3 ks
  • Mléko: 100 ml
  • Slunečnicový olej: dle chuti
  • Sůl: dle chuti
  • Mletý černý pepř: dle chuti
  • Koření na maso: dle chuti
Masové kuličky na zelenině kuličky v pánvi

Tyto masové kuličky na polštáři z brambor a zeleniny mě naučila kamarádka šéfkuchařka

Roláda z mletého masa se slaninou cibulka

Postup:

  1. Příprava cibule a česneku
  • Nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji na troše oleje, dokud nezměkne.

 

Roláda z mletého masa se slaninou omeleta

2. Příprava omelet

  • Rozšlehejte 2 vejce s mlékem a špetkou soli do pěny.
  • Na pánvi usmažte malé omeletové lívanečky, ale jen z jedné strany.
  1. Příprava masa
  • Do mletého masa přidejte sůl, pepř, nadrobno nakrájený česnek a koření na maso.
  • Masovou směs rovnoměrně rozprostřete na potravinovou fólii.
  1. Vrstvení
  • Na masovou směs položte omeletové lívanečky a osmaženou cibuli.
  • Slaninu nakrájejte na tenké plátky a rovnoměrně je rozložte na vrstvu omelet a cibule.

Roláda z mletého masa se slaninou zarolovaná roláda

  1. Tvorba rolády
  • Pomocí potravinové fólie roládu pečlivě zarolujte.
  • Povrch rolády potřete rozšlehaným vejcem.
  1. Pečení
  • Roládu pečte v troubě při teplotě 180 °C po dobu 30 minut.
  • Poté zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 15 minut.
  • Během pečení roládu pravidelně polévejte vypečenou šťávou.

Roláda z mletého masa se slaninou hotová rozkrojená

  1. Podávání
  • Roláda z mletého masa s anglickou slaninou bude skvělým hlavním chodem, a to i na slavnostní tabuli.
  • Pokud ji připravujete pro rodinný oběd, doplňte ji lehkým zeleninovým salátem nebo přílohou například z brokolice nebo brambor.

Vyzkoušejte tento nový způsob přípravy mletého masa a pochlubte se svým hostům!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*