Zkušená hospicová sestra odhalila veřejnosti nejmrazivější detaily průběhu umírání

Fotografie: Depositphotos

Většina lidí se smrti obává a tomuto tématu se vyhýbá. Možná je však může uklidnit fakt, že umírající lidé se potkávají se svými zesnulými a „těší se domů“.

Zdravotní sestra Katarzyna Kalduňska pracuje v hospicu a za svoji kariéru se potkala s celou řadou umírajících pacientů. Na sociálních sítích se často vyjadřuje k tématům souvisejícím se smrtí. Naposledy promluvila o tom, co její pacienti zažívají těsně před smrtí. Potvrdila tak, že lidé na smrtelné posteli opravdu často vídají své zesnulé příbuzné i přátele.

Vídají příbuzné, ale i zemřelé mazlíčky

„Obvykle se jedná o jejich bývalé přátele, rodinné příslušníky, nebo dokonce milované mazlíčky. Ráda bych věřila, že to nejsou jen halucinace, ale skutečné stěhování duší. Umírající mohou také tušit, že brzy zemřou. Mluví o smrti, používají slova jako „umírám“ nebo ‚jdu domů‘,“ cituje Katarzynu deník Goniec.

Vědcům už se podařilo do umírajícího mozku nahlédnout také pomocí přístrojů. Ty zaznamenaly skutečně nezvyklou aktivitu, která pokračuje i poté, co byl pacient prohlášen za mrtvého. Zvýšená aktivita byla u 87letého muže, který si nepřál být resuscitován, zaznamenána v částech mozku spojených s vybavováním paměti, meditací a sněním, zmiňuje odborná studie.

Lékaři žádali otce, aby to se záchranou své dcery už vzdal. Poté se postaral o zázrak

@kasiakaldunska1 Odpowiadanie użytkownikowi @Koronkowy Świat Marie #DomHospicyjnywPruszczuGdanskim #powiatgdanski #hospicjum #pielęgniarka #śmierc #opiekapaliatywna ♬ dźwięk oryginalny – kasiakaldunska1

Zjevují se bez ohledu na to, v co dotyčný věří

„Prostřednictvím generování oscilací, které se podílejí na získávání paměti, může mozek přehrávat poslední vzpomínku na důležité životní události těsně před naší smrtí, podobné těm, které byly hlášeny při zážitcích blízkých smrti. Překvapivé je, že poté, co srdce přestane pumpovat krev do mozku, tyto oscilace pokračují. Takže to pro nás bylo nesmírně překvapivé,“ cituje web SmithsonianMag autora studie Ajmala Zemmara.

Zajímavostí je, že své zesnulé příbuzné vídají i lidé, kteří nevěří v Boha ani posmrtný život. Zdá se, že tento fenomén není na osobní víře a představě o světě nijak závislý. Katarzyna Kalduňska také dodává, že se svou smrtelností mohou lidé naložit dvěma způsoby. Buď se jí budou panicky obávat, nebo ji přijmou jako přirozený chod věcí. Její slova potvrdil také badatel, který zkoumal desítky umírajících. Na SvětěKreativity si můžete přečíst, jaké sny a vize provázely umírající, které zahrnul do svého výzkumu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*