Jediný pekáč mi stačí na to, abych připravila luxusní oběd pro celou rodinu. Delikátní brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem hotové v pekáči

Častý problémem v českých domácnostech je nápad na to, co vařit. Potřebujeme něco dobrého, výživného, rychlého.  

Vymyslet oběd nebo večeři může být pěkný oříšek – často je to složitější než jídlo uvařit. Naštěstí máte nás! Přinášíme recept, který vám pomůže. Brambory s mletým masem, ovšem jako jídlo z jednoho pekáče. Je to hit, který si oblíbilo mnoho domácností. Až jej ochutnáte, budete litovat, že jste na něj nenarazili dříve.

Brambory sypané mletým masem

Každý z nás zná ty chvíle, kdy přemýšlíme, co si dát k obědu nebo večeři. Často potřebujeme něco rychlého a z dostupných surovin. Proto saháme i po bramborách a mletém masu. Přinášíme recept s mletým hovězím z plece, můžete jej ale nahradit vepřovým, kuřecím nebo krůtím masem. Pokud naopak hledáte vegetariánskou variantu, může klidně tento zdroj bílkovin vynechat a nahradit jej například fazolemi nebo čočkou.

Ingredience:

  • Brambory – 1,5 kg;
  • Mleté maso – 600 g;
  • Olej na smažení;
  • Cibule – 2 ks;
  • Česnek – 4 stroužky;
  • Sůl – dle chuti;
  • Černý pepř – dle chuti;
  • Sladká paprika – 2 lžičky;
  • Oregano – 3 lžičky;
  • Bobkový list – 4 kusy;
  • Rajčatové pyré nebo rajčatový protlak – 600 g;
  • Mozzarella

Vynikající duo karbanátky s játry a hovězím: Snadný recept mého tchána se v naší rodině hned stal hitem

Postup:

  • Vaření začněte důkladným oloupáním brambor a omytím pod tekoucí vodou.
  • Brambory nakrájejte na poloviny a poté na tenké plátky.
  • Zalijte je vodou a chvíli míchejte, abyste odstranili přebytečný škrob.
  • Vložte je do pánve s rozehřátým olejem a smažte dozlatova.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Vložte ji do samostatné pánve a opékejte, dokud nebude pěkně karamelizovaná a měkká.
  • Přidejte k ní nasekaný nebo prolisovaný česnek a duste, dokud z hrnce nevyjde intenzivní česnekové aroma.
  • Zeleninu dejte do mísy a na pánev přidejte olej.

Brambory s mletým masem mleté maso na pánvi

  • Mleté maso na něm opékejte, dokud se voda neodpaří a maso není příjemně hnědé.
  • Do pánve přidejte cibuli a česnek, dochuťte pepřem, bobkovým listem, sladkou paprikou, oreganem a solí.
  • Promíchejte tak, aby se koření smíchalo se všemi surovinami.
  • Nalijte rajčatový protlak nebo pyré.
  • Nechte 10 minut povařit.
  • Brambory dejte do zapékací mísy, posypte je mletým masem, zasypte je silnou vrstvou mozzarelly.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů 25 minut.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*