Své rodině neodkázal ani haléř: Pan Josef přenechal miliony korun úplně cizímu člověku. Děti zuří

starý muž
Fotografie: Freepik

Rodina bohatého penzisty byla v šoku, když zjistila, že krátce před smrtí změnil závěť. Vše odkázal pro ně neznámému muži.

Pětasedmdesátiletý Ronald Butcher z londýnského Enfieldu žil ke konci života velmi osaměle. Důchodce žijící v nenápadném přízemním bungalovu byl však velmi bohatý. Na jeho kontě bylo v přepočtu 15 milionů korun. Jak uvádí web DobréSprávy, když pan Butcher v roce 2013 zemřel, jeho příbuzní počítali s tím, že po něm slušné bohatství zdědí. To se ale přepočítali. Při návštěvě notáře totiž zjistili, že veškerý jeho majetek zdědil jistý Daniel Sharp.

Za práci si od důchodce nic nevzal

Rodina po tomto oznámení zůstala v šoku a snažila se závěť napadnout u soudu s tím, že v době jejího sepsání už nemohl být při smyslech. Vyšetřování však nic takového nepotvrdilo. Ukázalo se, že 40letý Daniel Sharp byl tesař, který se s důchodcem seznámil šest let před jeho smrtí. Tenkrát si jej pan Butcher zavolal, aby mu vyčistil okapy. Když mu chtěl za práci zaplatit, Sharp nad tím mávl rukou a peníze si od něj nevzal.

Od té doby se vídali několikrát do roka. Když měl tesař někde v oblasti zakázku, za panem Butcherem se zastavil a popovídali si spolu. I jeho však překvapilo, když zjistil, že ho v závěti označil za hlavního dědice. „Byl jsem šokován, že jsem dostal něco takového. To mění život. Myslel jsem si, že asi nemá nikoho, komu by to dal, nebo se zjevně pohádali,“ cituje Sharpa deník DailyMail.

Matka odkázala peníze každému, jen ne své dceři. Ta poté odhalila tajemství, které ji rozplakalo

Příbuzní pana Sharpa vůbec neznali

„Pan Butcher byl osamělý muž, který našel přítele v panu Sharpovi. Pan Butcher věděl, co dělá, když dělal závěť, a jaký to bude mít účinek. V panu Sharpovi našel přítele, někoho, s kým si mohl popovídat. Měli společný zájem o kutilství a on rád slyšel o synovi pana Sharpa,“ řekla u soudu Sharpova právnička.

notář
Fotografie: Freepik

„Můj strýc měl spoustu přátel a stále chodil na rodinné oslavy. On a pan Sharp neměli nic společného. Řekl by nám o tom, co se dělo v jeho životě, a pana Sharpa nikdy, nikdy nezmínil,“ argumentoval pro změnu Butcherův nevlastní synovec, který se s ním údajně vídal asi 3krát do roka. Soud nakonec došel k závěru, že pan Butcher byl v době psaní závěti schopen činit vlastní informovaná rozhodnutí. Na Světě Kreativity jsme rovněž psali o jiném neobvyklém dědictví. V tomto případě odkázala matka peníze všem, jen ne své dceři.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*