Kamarádka na dovolené ve Španělsku okoukala recept na tento delikátní rajčatový salát

Rajčatový salát v průhledné misce se lžící a vidličkou

Tu situaci známe všichni: V lednici kousek šunky, jedna klobáska, v rohu se třepe strachy pár rajčat… a co teď z toho, že? Čtěte dál!

Saláty se celosvětově těší velké oblibě. Jsou totiž nejen zdravé a chuťově velmi pestré, představují také cestu, jak spotřebovat zbylé potraviny z lednice. Každý rád připraví lákavý, barevný a chuťově vyvážený salát, který si oblíbí nejen celá rodina, ale který bude důstojným pokrmem i pro návštěvy. Vytvořit jej samozřejmě můžete nejen při spotřebovávání zbytků. Bude totiž také důstojnou součástí slavnostní tabule.

Španělský rajčatový salát se šunkou, masem nebo uzeninou

Tento jednoduchý recept na salát se hodí nejen k obědu či večeři, ale i na slavnostní tabuli. Jeho základ tvoří šunka, klobása nebo uzené maso, sýr a rajčata. Tento lahodný rajčatový salát s masovou složkou je jídlo nejen chutné, ale také velice rychlé a jednoduché. K jeho přípravě nemusíte být zrovna mistrem kuchařem, v pohodě (doslova „levou zadní“) to zvládnou i začátečníci. Může to být třeba první jídlo, které pro vás připraví vaše dítě. A to rozhodně chcete!

Ingredience:

  • Šunka nebo klobása – 200 g;
  • Tvrdý sýr – 150 g;
  • Rajčata – 3 ks;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Majonéza nebo zakysaná smetana;
  • Hořčice;
  • Citronová šťáva

Kuřecí salát „První láska“, po kterém se ptá každá moje návštěva: Klíčem je tato lahodná přísada

Rajčatový salát míchání nakrájených ingrediencí lžící

Postup přípravy:

  • Všechny ingredience nakrájejte tak, jak jste zvyklí u jiných salátů.
  • Jsou-li rajčata masitá, ale šťavnatá, nejprve je rozkrojte napůl, čajovou lžičkou odstraňte dužinu, zbytek nakrájejte na kousky.
  • Sýr lze nastrouhat na hrubém struhadle, ale pro lepší vnímání chutí se doporučuje nakrájet na kostky.
  • Česnek nasekejte nadrobno.
  • Můžete přidat trochu bylinek, například čerstvou bazalku.
  • Nakrájené ingredience smíchejte a salát zalijte majonézou.

Rajčatový salát porce na bílém talířku

  • Přejete-li si lehčí verzi, smíchejte zakysanou smetanu s jemnou hořčicí a pár kapkami citronové šťávy. Tento dresink salát příjemně osvěží. Majonézu můžete také smíchat s hořčicí, to salátu dodá pikantní nádech a zvýrazní všechny chutě.
  • U tohoto salátu vidíte, že i z minima surovin lze připravit jídlo se skvělou chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*