Žena si nemohla dovolit vlastní byt a tak koupila starý autobus, který předělala na útulné místo k životu

Že je autobus pouze k tomu, abyste se jím přepravovali z jednoho místa na druhé? Rozhodně ne. Pokud se vám zdá vaše bydlení příliš fádní, můžete se nechat inspirovat Jessie Lipskinovou, Američankou, která se rozhodla pro ekologičtější životní styl a zakoupila starý autobus. Ten zrenovovala úchvatným způsobem během tří let a nyní v něm žije na stálo.

Autobus z roku 1966

Jessie na internetu kdysi zaujal dá se říct až historický autobus z roku 1966, který zakoupila za 70 000 dolarů. Při pohledu na původní konstrukci je člověku hned jasné, že s touto renovací muselo být mnoho práce. Avšak žena se do toho pustila s vervou a vykouzlila úžasný prostor, který možná předčí leckteré rozlehlé domy. Pojďte s námi zavítat na malou prohlídku.

Zdlouhavá renovace autobusu a dechberoucí výsledek

Jessie dokázala nemožné. Na velice malém prostoru vyrostly místnůstky, které naleznete i v standardních obydlích. Žena má v autobuse k dispozici zkrátka komfort.

Nechce se ani věřit, že se jedná o původní zrezivělou konstrukci vozu. Vnější kovový plášť totiž velmi osvěžila nová bílá barva laku. Když ale zavítáme do vnitřního prostoru, vyrazí to dech. Samozřejmě v pozitivním slova smyslu.

Žena volila bílý odstín i v interiéru a dobře udělala. Tato barva malý prostor rozzářila a opticky zvětšila. Tmavě hnědá dřevěná podlaha příjemně kontrastuje s okolním prostředím.

Jessie si v autobusu vytvořila jak malý kuchyňský koutek, tak i velmi pohodlně vyhlížející ložnici v zadní části vozu. V autobuse má k dispozici i sociální zařízení, sprchu a klimatizaci.

Mnoho úložného prostoru

Zdá se, že tento omezený prostor nemůže nabídnout mnoho úložných prostor, avšak opak je pravdou. Jessie si to zařídila tak, aby jí skříně nezabíraly tolik prostoru a zároveň jí poskytly plný komfort, co se týká kapacity.

Do autobusu se jí tak vejde vše, co k životu potřebuje. Velkou výhodou takového bydlení je i to, že pokud se ženě nebude někde líbit, jednoduše popojede o kousek dál. Tato renovace se opravdu moc vydařila a nezbývá než Jessie popřát šťastný život na cestách.

Fotografie: Refinery29

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]