Měla jsem manžela za blázna, když vzal 2 banány, vejce a dal to na pánev. Ale za 20 minut servíroval nejlepší koláč za poslední dekádu

Banánové dezerty bývají velmi oblíbené, protože jsou lahodné a také moc dobré. Vy si nyní můžete jeden takový připravit.

Pro milovníky sladkých snídaní je tento rychlý banánový dezert naprosto ideální. Celková doba vaření tohoto dezertu totiž nepřesáhne 20 minut. Z toho důvodu si někdy můžete i přispat a i tak připravíte dětem skvělou snídani. Skvělá chuť karamelizovaného ovoce a k tomu křehké těsto, to je přece naprosto dokonalá kombinace.

Co budete potřebovat

Myslete na to, že velmi důležité je vařit tento dezert při střední teplotě. Jedině tak se vám totiž podaří připravit do 15 minut a nepřipálit těsto ani banány. A dezert by se měl připravovat zásadně pod pokličkou. Potřebovat tedy budete:

  • 2 banány
  • 80 g cukru
  • vanilkový cukr
  • 8 g prášku do pečiva
  • 15 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 180 g mouky
  • 100 ml mléka
  • 50 ml slunečnicového oleje

Je to velmi jednoduchá snídaně

Nejprve si rozšlehejte vejce s 50 g cukru a špetkou soli. Přidejte mléko a slunečnicový olej a všechny ingredience znova promíchejte. Nyní přidejte mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte. Na pánvi si nechte rozpustit máslo a poté do ní nasypte zbývajících 30 g cukru. Za občasného míchání by vám měl na pánvi vzniknout horký karamel. Mezitím si oloupejte banány.

Banány rozřízněte podélně napůl a vložte je do pánve na karamel. Poté přepněte na střední oheň. Na pánev si nalijte těsto a rovnoměrně ho rozdělte. Přikryjte pokličkou a vařte 10 – 15 minut na středním ohni. Poté dejte na pánev talíř a otočte. Tímto způsobem si jednoduše dáte na talíř celý dezert. Podávejte s kopečkem zmrzliny a ideálně mátovým čajem. S tímto čajem totiž získá dezert svoji dokonalou chuť. Užijte si ho.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*