Srdeční choroby bývají velmi často příčinou úmrtí. Naštěstí je možné podniknout kroky k lepšímu zdraví srdce a krevního oběhu. Udržovat své srdce zdravé znamená zdravě se stravovat a mít dostatek pohybu. I když již trpíte srdečními chorobami, může změna stravy a životního stylu pomoci zastavit nebo zvrátit poškození.
Někteří lidé se obracejí na přírodní léky, které jim pomáhají udržovat zdravé srdce. Po tisíce let různé populace používaly koření a byliny k léčení toho, co je trápí. Chcete-li posílit zdraví svého srdce, zkuste dochutit jídlo těmito lahodnými bylinkami a kořením.
Poznámka: Byliny a koření jsou podobné v tom, že pocházejí z rostlin. Byliny se však obvykle získávají z čerstvé části rostliny. Pokud jde o koření, obvykle pochází ze suché kořenové části rostlin. Jak koření, tak bylinky lze použít ke zlepšení chuti potravin, a také pro zdraví.
Skořice
Skořice je lahodné koření, které se skvěle hodí k vašim oblíbeným receptům na snídani nebo jako dezert. Je také populární na podzim a v zimě – do koláčů, sušenek a cukroví. Lidé používají skořici po tisíce let a je oblíbená pro své četné léčivé vlastnosti. Jednou z těchto vlastností je schopnost snižovat hladinu špatného cholesterolu. Může také snížit váš krevní tlak. Studie ukazují, že každodenní konzumace skořice může dokonce pomoci snížit riziko srdečních onemocnění.
Česnek
Česnek je silně aromatický a často se při vaření používá, což je jen dobře. Tato skvělá ingredience může pomoci při různých potížích, od běžného nachlazení přes infekce až po vysoký krevní tlak. Česnek může snížit krevní tlak, hladinu špatného cholesterolu, otoky a riziko srdečního infarktu nebo mrtvice.
Kurkuma
Kurkuma je jasně žluté koření, které je základem indických jídel. Možná kurkumu doma ještě nepoužíváte, radíme, abyste začali. Obsažený kurkumin může pomoci snížit špatný cholesterol, snížit zánět a zabránit vzniku krevních sraženin. Lidé přísahají na zdravé účinky kurkumy a existuje také výzkumy, které to potvrzují.
Další výtečné koření a byliny pro zdraví srdce
-
Hloh
-
Jinan dvoulaločný
-
Heřmánek
-
Rozmarýn
-
Zázvor
-
Kajenský pepř
-
Koriandr