Do mísy vložte mléko, máslo, vejce a další 2 přísady. Z trouby nakonec vyndáte luxusní pochutinu

mléčné rolky

Oblíbenou pochutinou ke kávě byla v minulosti roláda. Sice se zdá, že z našeho jídelníčku postupně vymizela, tuto chybu ale můžeme snadno napravit. Její příprava totiž není nijak složitá.

Roláda byla oblíbeným sladkým pokrmem našich babiček, z moderní kuchyně se začíná pomalu vytrácet. Své místo by ale na našem stole měla mít, lze ji totiž vykouzlit během krátké chvíle. Její výjimečnost tkví také v tom, že na její přípravu nepotřebujeme žádné speciální ingredience, jednoduše si vystačíme s tím, co má doma každá hospodyňka.

Ingredience potřebné na přípravu rolády:

  • 100 mililitrů vody
  • 500 mililitrů mléka
  • 150 gramů cukru
  • 130 gramů másla
  • 130 gramů hladké mouky
  • 30 gramů škrobu
  • 5 vajec
  • špetka soli

roláda těsto

V misce si vypracujeme hladké těsto

Do hlubokého hrnce nejprve nalijeme mléko, které smícháme s vodou. Danou směs osolíme a přidáme také špetku krystalového cukru, zbytek si schováme na pozdější dochucení. Hrnec s touto tekutou směsí postavíme na plotnu a na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile je tekutina zahřátá, přidáme do ní také máslo, které necháme rozpustit.

krájení rolády

BEZ PEČENÍ: Rychlovka ke kávě. Nepečená roláda se sušeným ovocem. Italský recept pro každou příležitost

těsto příprava

Míchání je zapotřebí, jinak se směs rychle připálí

Jakmile je máslo rozpuštěné, hrnec sundáme ze sporáku a pomalu do směsi přisypáváme hladkou mouku. Nyní je zapotřebí opravdu důkladné míchání, snadno by nám totiž v těstě mohly vzniknout hrudky. Hrnec poté umístíme opět na sporák a za stálého míchání necháme ještě zhruba 3 minuty celou směs prohřát.

roláda konečný pokrm

Vše rozprostřeme na předem připravený plech

Hotové těsto umístíme na plech s pečicím papírem, kde jej rovnoměrně rozprostřeme. Těsto necháme v troubě péct po dobu 30 minut a to na 200 stupňů. Mezitím si v míse rozšleháme vejce s cukrem a škrobem. Vzniklou směsí pokryjeme hotové těsto, a dokud je ještě teplé, srolujeme jej do rolády. Takto připravený dezert necháme hodinu odpočívat v lednici, poté můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*