Cibulov-sýrové tousty co dům dal: Velmi prostý recept našich prarodičů. Takhle je dělali už za socíku

Lednička v době těsně před výplatou možná i u vás zeje prázdnotou. Jenže co vymyslet rodině na večeři, abyste ji zasytili? Nabídněte jim pokrm z ingrediencí, co dům dal.

Občas se stane, že doma toho v zásobě na jídlo v ledničce mnoho nemáte. Nestihli jste nakoupit, případně máte hlouběji do kapsy. V dnešním světě to není nic výjimečného, když se všechno zdražuje. Cibule je naštěstí stále levnější zeleninou než cokoliv jiného a ve spíži málokdy chybí. Stejně jako chléb, který je základní potravinou. Náš recept je jednoduchý, levná a chutný.

Co budete potřebovat

  • 2 středně velké cibule
  • vejce
  • krajíčky chleba
  • sůl a pepř dle chuti
  • slunečnicový nebo řepkový olej
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 70 g strouhaného tvrdého sýru

Postup přípravy

  • Cibuli oloupete a najemno nakrájíte. Neměla by být úplně na kaši.
  • Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, případně máslo, a dejte na něho smažit nakrájenou cibuli. Pěkně do zlatova.
  • K cibuli přidejte 1 polévkovou lžíci mouky a za stálého míchání vařečkou míchejte tak tři minuty. Pozor, ať směs nespálíte.
  • Do misky rozklepněte celé vejce a přidejte k němu nastrouhaný tvrdý sýr. Nemáte-li sýr, budete mít pokrm bez něho. I tak ho lze připravit.
  • Pak ke směsi přidejte osmaženou cibuli s moukou, vše dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Dobře promíchejte, zatímco se bude sýr roztápět od teplé cibule, čehož chcete dosáhnout.
  • Chléb, případně jiné pečivo, nakrájejte na plátky a potřete je cibulovo-sýrovou směsí.
  • Plech vyložte pečicím papírem a poskládejte na něho namazané chleby a dejte zapéct do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C asi na dobu sedmi minut. Měly by na povrchu zezlátnout.
  • Tento pokrm může oslovit každého, tedy i toho, kdo cibuli příliš neholduje. Na druhou stranu je cibule zdravou zeleninou, podporující imunitu a zdraví člověka.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*