Všichni známe ty chvíle, kdy nás takzvaně „honí mlsná“, ale v lednici je leda světlo a zima. Přesně to je chvíle na nepečenou dobrotu ze tří surovin.
Nepečené dezerty se právem těší velké oblibě v mnoha rodinách. V létě připravujeme osvěžující dort z piškotů, smetany a sezónního ovoce. Co ale v případě, kdy ovoce nemáme? Vystačíte si s jogurtem, ovocnou želatinou a sušenkami! Báječné, že? Navíc postup je tak jednoduchý, že jej s vaší pomocí hravě zvládnou i děti. Máte tak možnost užít si nádherné rodinné chvíle už při přípravě dobroty.
Lahodný nepečený dort
Když dostanete chuť na sladké, tento jednoduchý dezert bez pečení vás zachrání. Stačí vám jen tři základní ingredience a několik minut přípravy. Tento recept na nepečený dezert ze tří ingrediencí je ideální, když chcete připravit něco sladkého, ale nemáte příliš času nebo složitější suroviny. Díky použití jogurtu a ovocné želatiny je lehký, svěží a neodolatelný. Základ tvořený sušenkami navíc dodá křupavost a jemně dezert dochutí.
Ingredience:
- Jogurty typu skyr – 4 kelímky;
- Jahodová želatina – 4 balíčky;
- Sušenky typu Bebe – 1 balení.
Na internetu jsem objevila tento vynikající recept na sváteční makovec, za který mě manžel nosí v náručí
- Do mísy nasypte obsah všech balíčků želatiny a přidejte 1 litr horké vody. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.
- K rozpuštěné želatině přidejte jogurty typu skyr a důkladně vše promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- Formu na dezert vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte první vrstvu sušenek.
- Sušenky zalijte připravenou směsí želatiny a jogurtu a povrch zarovnejte.
- Na horní vrstvu opět vyskládejte sušenky.
- Dezert dejte do lednice a nechte chladit alespoň 2 hodiny, dokud neztuhne.
- Po ztuhnutí krájejte na kousky a podávejte jako lehký a svěží zákusek.
- Tento jednoduchý dezert je perfektní volbou pro nenáročné sladké pohoštění. Vyzkoušejte jej a překvapte svou rodinu či přátele.
- Tip: Použít můžete i sušenky typu „lotusky“. Dezert pak bude ještě jemnější a dostane lehce karamelovou příchuť.
Napište komentář