Tuňák v plechovce je ideální ingrediencí na přípravu velkého množství receptů. Během chvíle z něj můžeme vytvořit tuňákový sendvič, salát nebo polévku, ale také pomazánku.
Tuňák je druhem mořské ryby, který se velmi často vyskytuje na talířích po celém světě. Tento druh je oblíbený zejména proto, že se jedná o chutné a tučné maso, které se dá používat ve vařené, ale i syrové formě. K jeho konzumaci bychom ale měli přistupovat zodpovědně, v posledních letech díky komerčnímu rybolovu, jejich počet v mořích rapidním způsobem klesá.
Ingredience potřebné na přípravu tuňákové pomazánky:
- bochník chleba
- stroužek česneku
- 2 vejce vařená natvrdo
- 100 gramů taveného sýra
- plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- majonéza
- sůl, mletý černý pepř
V jednoduchosti přípravy tkví krása celého receptu
Pomazánka z tuňáka není na přípravu nijak náročná, to ale neznamená, že její chuť není lahodná a nezaujme. Naopak, jedná se díky tomu o ideální pokrm, který se hodí nejen na narozeninové chlebíčky, ale také pro nečekanou návštěvu. Nejprve si připravíme chleba, který nakrájíme na plátky a na suché pánvi opečeme z obou stran.
Tato lahodná pomazánka udělá z obyčejného krajíce chleba luxusní jídlo. Ze stolu mizí rychleji, než je stíhám mazat
Rychlé a vydatné občerstvení, které ozdobí náš stůl
Abychom podtrhli výslednou chuť pomazánky, je dobré chleba z obou stran potřít česnekem ihned poté, co jsme jej sundali z pánvičky. V míse si smícháme natvrdo uvařená vejce spolu s taveným sýrem, obojí je dobré zjemnit pomocí hrubého struhadla. Poslouží nám ale i vidlička, kterou jednoduše můžeme obě suroviny spojit v jednotnou směs.
S přípravou pomazánky si poradí i naprostý začátečník
Ke směsi vajec a sýra přidáme tuňáka a majonézu. To vše, podle naší chuti, dochutíme solí a pepřem. Pečlivě zamícháme a hotovou směs jednoduše mažeme na připravené chleby. Takové jednohubky jsou připravené během chvilky, rozhodně ale dokáží na talíři překvapit a zaujmout. Pomazánka se hodí nejen na slavnostní příležitost, můžeme si ji namazat také na rohlík.
Napište komentář