Kromě této lahodné tuňákové pomazánky už jinou nepřipravuju. U nás doma si ji všichni zamilovali

Tuňáková pomazánka

Tuňák v plechovce je ideální ingrediencí na přípravu velkého množství receptů. Během chvíle z něj můžeme vytvořit tuňákový sendvič, salát nebo polévku, ale také pomazánku.

Tuňák je druhem mořské ryby, který se velmi často vyskytuje na talířích po celém světě. Tento druh je oblíbený zejména proto, že se jedná o chutné a tučné maso, které se dá používat ve vařené, ale i syrové formě. K jeho konzumaci bychom ale měli přistupovat zodpovědně, v posledních letech díky komerčnímu rybolovu, jejich počet v mořích rapidním způsobem klesá.

Ingredience potřebné na přípravu tuňákové pomazánky:

  • bochník chleba
  • stroužek česneku
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • 100 gramů taveného sýra
  • plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • majonéza
  • sůl, mletý černý pepř

Tuňáková pomazánka

V jednoduchosti přípravy tkví krása celého receptu

Pomazánka z tuňáka není na přípravu nijak náročná, to ale neznamená, že její chuť není lahodná a nezaujme. Naopak, jedná se díky tomu o ideální pokrm, který se hodí nejen na narozeninové chlebíčky, ale také pro nečekanou návštěvu. Nejprve si připravíme chleba, který nakrájíme na plátky a na suché pánvi opečeme z obou stran.

pomazánka na chlebu

Tato lahodná pomazánka udělá z obyčejného krajíce chleba luxusní jídlo. Ze stolu mizí rychleji, než je stíhám mazat

Tuňáková pomazánka

Rychlé a vydatné občerstvení, které ozdobí náš stůl

Abychom podtrhli výslednou chuť pomazánky, je dobré chleba z obou stran potřít česnekem ihned poté, co jsme jej sundali z pánvičky. V míse si smícháme natvrdo uvařená vejce spolu s taveným sýrem, obojí je dobré zjemnit pomocí hrubého struhadla. Poslouží nám ale i vidlička, kterou jednoduše můžeme obě suroviny spojit v jednotnou směs.

Tuňáková pomazánka

S přípravou pomazánky si poradí i naprostý začátečník

Ke směsi vajec a sýra přidáme tuňáka a majonézu. To vše, podle naší chuti, dochutíme solí a pepřem. Pečlivě zamícháme a hotovou směs jednoduše mažeme na připravené chleby. Takové jednohubky jsou připravené během chvilky, rozhodně ale dokáží na talíři překvapit a zaujmout. Pomazánka se hodí nejen na slavnostní příležitost, můžeme si ji namazat také na rohlík.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*