Tyto lahodné a křehké plátky z krkovičky chutnají 10x lépe než klasické řízky. Klíčem je tato unikátní příloha

Krkovička se zeleninou pokládání zeleniny na maso
Fotografie: YouTube

Klasické vepřové řízky představují oblíbenou volbu k obědu, ale toužíte-li po něčem novém, vyzkoušejte tento recept na plátky z krkovičky.

Šťavnaté maso, pokryté zeleninovou „peřinkou“ a zapečené se sýrem, vás doslova nadchne jednoduchostí a skvělou chutí. Tyto plátky z krkovičky jsou neodolatelně šťavnaté a na přípravu snadné. S několika běžnými surovinami vykouzlíte na talíři pokrm, který si oblíbí vaše rodina i přátelé. Podávejte je s vašimi oblíbenými přílohami a užijte si bohatou chuť masa doladěného zeleninou.

Kotlety se zeleninovou přikrývkou

Příprava těchto kotlet je velmi snadná a rychlá. Stačí nakrájet krkovičku, osmažit zeleninu, přidat sýr a vše zapéct. Za méně než hodinu máte hotový pokrm, který si svou šťavnatostí a plnou chutí nezadá s tradičními vídeňskými řízky. Představuje ideální volbu pro ty, kteří chtějí k obědu či večeři připravit něco výjimečného, ale přitom se nezdržovat dlouhou přípravou.

Ingredience:

  • Krkovička – 1,2 kg;
  • Cibule – 2 kusy;
  • Mrkev – 1 kus;
  • Žampiony – 200 g;
  • Tvrdý sýr – 100 g;
  • Mletá sladká paprika – podle chuti;
  • Pepř – podle chuti;
  • Sůl – podle chuti;
  • Olej.

Při přípravě řízků dělá 9 z 10 Čechů tuto obrovskou chybu, která vás může stát zdraví

Krkovička se zeleninou zelenina na mase
Fotografie: YouTube

Postup:

  • Krkovičku nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2 cm.
  • Maso osolte, opepřete a posypejte sladkou paprikou.
  • Cibuli nakrájejte na kostičky.
  • Nakrájenou cibuli osmažte na oleji.
  • K cibuli přidejte nastrouhanou mrkev.
  • Žampiony nakrájejte na plátky a také přidejte k zelenině.
  • Plátky masa rozložte do zapékací nádoby, osolte a poté opepřete.
  • Směs zeleniny a hub navrstvěte na kotlety.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut.
  • Přidejte nastrouhaný sýr a pečte dalších 15 minut při 220 °C.

Plátky krkovičky zapečené se zeleninou

  • Hotové kotlety podávejte s oblíbenými přílohami, vhodné jsou například vařené či pečené brambory, bramborová kaše, batátové pyré a podobně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*