Možná jste ještě neslyšeli o kombinaci masa a kiwi, ale můžete si být jistí, že je to opravdu velmi dobré. Té chuti se nedá odolat.
V každém městě je minimálně jeden stánek, ve kterém se prodává kebab. A není divu, protože ten, kdo ho ochutnal, určitě nezůstane jen u jednoho. A ten, kdo ne, tak by ho měl určitě vyzkoušet. Určitě vás potěší, že si toto chutné maso můžete připravit a když vyzkoušíte přidat k němu kiwi a skvělou masovou marinádu, nebudete litovat. Tak co, vyzkoušíte to?
Kiwi je k tomuto pokrmu skvělé
Asi vás ještě nenapadlo vyzkoušet dát do marinády na maso kiwi. Jenže toto drobné ovoce má spoustu kyselin, které dokážou zkřehnout i to nejtvrdší maso. Hlavní ale je, abyste to nepřehnali. Maximálně dvě hodiny. Při delším marinování se dužina totiž jednoduše změní na kaši. Tento způsob je také dobrý, když potřebujete rychle připravit vepřové maso. Opravdu to vyzkoušejte, budete spokojeni.
Co budete potřebovat
- 1 kg vepřového masa
- citron
- kiwi
- 3 g tymiánu
- sůl
- pepř
Je to vážně výborné jídlo
Nejprve si omyjte maso a nakrájejte ho na kousky o rozměrech 3 x 4 cm, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Kiwi si nastrouhejte na jemném struhadle a nebo z něj za pomoci mixéru udělejte pyré. Citron nakrájejte na čtyři části a z jedné vymačkejte šťávu a nalijte ji na maso. Zbývající kousky dejte do misky. K vepřovému masu přidejte kiwi a tymián a znovu promíchejte. Nechte přibližně hodinu a půl marinovat.
A máte skoro hotovo
Kousky masa napíchněte na špízy a dejte na gril. Nalijte marinádu na dřevěné uhlí. Špejlí neustále otáčejte, aby se nepřipálily. To, že je maso hotové, si můžete zkontrolovat ukrojením jednoho kusu masa. Každopádně je potřeba, abyste maso pečlivě sledovali, může trvat jen chvilku, a maso se připálí. Tento skvělý pokrm můžete podávat třeba v tortille s nějakou zeleninkou. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář