Nejlepším přírodním hnojivem pro rostliny je obyčejná česneková voda

Chemické hnojivo může mít mnoho rizik. Proto je vhodné využít to přírodní. Jak na něj? Základem může být obyčejný česnek. Známá surovina, bez které se mnohdy nedokážeme obejít při vaření. Pravdou ale je, že jeho síla se dá využít i jinak. A to v případě, kdy se rozhodnete pěstovat pokojové rostliny a chcete, aby byly zdravé a také krásné.

Zalévejte česnekovou vodou

V kupovaných hnojivech je problémem chemie a u mnoha přírodních, doma vyráběných je problém zase v tom, že jsou složitá. Tak tomu ale není v tomto případě, kdy se společně podíváme na takzvanou česnekovou vodu. Jednoduché a přitom maximálně účinné hnojivo, které vás jasně zaujme tím, co všechno dokáže.

Česneková voda dokáže zlepšovat sílu a zdraví daný rostlin hlavně tak, že umí účinně a efektivně bojovat proti chorobám. Také dokáže dobře bojovat proti škůdcům, které umí i velmi dobře odpuzovat. Pozitivně se podepisuje i na imunitě rostliny. To vše jsou důvody, proč tuto vodu zkusit.

Co budete potřebovat?

Už fakt, že hnojivu říkáme česneková voda, jasně ukazuje na tom, že jde o hnojivo velmi jednoduché. Potřebovat budete pouze toto:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr vody
  • Sklenici s víkem

Jdeme na to

Postup přípravy je jednoduchý. Vezmete dva stroužky česneku, který prolisujete a vložíte je do nádoby. Potom je zalijete litrem vody a nádobu zavíčkujete. Takto necháte při pokojové teplotě po dobu 24 hodin louhovat. Občas s nádobou zatřepete, aby se obsah promíchal.

Aplikace je jednoduchá

Po 24 hodinách jste připraveni k samotné aplikaci, která vás přesvědčí o své celkové jednoduchosti. Obsah nádoby stačí jednoduše jenom přepít do rozstřikovače a potom můžete začít s aplikací na své květiny.

Vždy se snažte, aby byly česnekovou vodou postříkány rovnoměrně, na všech částech. Aplikujte pravidelně a uvidíte, jak se rostlina začíná probouzet k životu. A co ze zbývající vodou? Tou lze v případě potřeby vaši pokojovku také zalévat.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]