Tento poctivý recept na lahodné pečené brambory na generálský způsob si moje děti zamilovaly

Brambory po generálsku hotové na pánvi

Řeklo by se obyčejné opečené brambory… Ty upravené na generálský způsob ale musíte vyzkoušet! Toto jídlo rozhodně nelze označit za nudné.

Na generálský způsob se totiž brambory připravují na pánvi s přidáním mletého masa a spoustou koření. Jedná se o jednoduchou variantu vydatné večeře, která bude chutnat každému bez výjimky. Aby byl pokrm pikantní, doporučujeme použít více než jen sůl a mletý černý pepř. K bramborám přidejte také sušený česnek a petrželku. A k masu určitě přidejte uzenou papriku, která jídlo pohádkově provoní.

Brambory na generálský způsob

Toto jídlo lze připravit dvěma způsoby. První možnost zahrnuje předsmažení mletého masa a přidání brambor. Takto se zelenina a maso budou vařit společně. Podstatou druhého způsobu, o který se dnes podělíme, je smažit mleté ​​maso a brambory odděleně a následně je kombinovat.

Ingredience

  • Brambory – 1,2 kg
  • Mleté vepřové maso – 400 g
  • Cibule – 3 ks
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř (mletý) podle chuti
  • Sušená petrželka – 0,5 lžičky
  • Sušený nebo granulovaný česnek – 0,25 lžičky
  • Slunečnicový olej podle potřeby
  • Uzená paprika – 0,5 lžičky

Tento lahodný bramborový koláč je moje jasná volba, když nemám moc času. Můj muž ho může jíst po kilech

Brambory po generálsku maso na pánvi

Příprava

  • Oloupejte cibuli. Nakrájejte ji nadrobno. Vložte ji do hluboké nádoby s mletým vepřovým masem.
  • K masu podle chuti přidejte uzenou papriku, sůl a mletý černý pepř. Všechny přísady důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogennější hmotu. Zahřejte pánev se slunečnicovým olejem. Smažte mleté ​​maso s cibulí, až se provaří, nezapomeňte ho pravidelně míchat. Maso přendejte do mísy.
  • Brambory oloupejte. Nakrájejte je na úhledné proužky.

Brambor po generálsku brambory s kořením

  • K bramborám přidejte sušenou petrželku, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.
  • Brambory opečte do měkka na stejné pánvi, kde bylo mleté ​​maso. Poté k nim přidejte maso. Přisypte sušený česnek. Dobře promíchejte.
  • Pánev zakryjte poklicí, udržujte střední teplotu, duste takto dalších 5 minut. Úžasná večeře je hotová!
  • Nandejte brambory a maso na talíře, servírovat je můžete se zdravým salátem. Mimochodem, recepty na saláty najdete i na našem webu, stačí se porozhlédnout.

Brambory po generálsku hotové na talíři

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*