Pizza sice patří do italské kuchyně, její oblíbenost v Čechách je ale opravdu veliká. Není proto divu, že se velké množství lidí uchyluje k tomu, že si tento pokrm připravuje doma.
Častým problémem je ale příprava těsta, která se může na první pohled zdát jako složitá. I to je jeden z důvodů, proč se většina lidí přípravě domácí pizzy vyhýbá a mnohem častěji sáhne po pizze mražené. Tento oblíbený pokrm, který se k nám dostal z Ameriky, si snadno připravíme doma. Překvapením je, jak málo ingrediencí je na něho potřeba.
Ingredience potřebné na přípravu těsta na pizzu:
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 4 polévkové lžíce majonézy
- 2 středně velká vejce
- 9 polévkových lžic hladké mouky
Ingredience potřebné na náplň domácí pizzy:
- 1 středně velké rajče
- 2 klobásy
- nakládaná okurka
- 80 gramů tvrdého sýra
- 2 lžíce kečupu
Nejprve si připravíme odlehčené těsto na pizzu
Jako první je zapotřebí připravit si těsto. Na to budeme potřebovat hlubokou nádobu, do které rozklepneme vejce, které následně smícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Z těchto ingrediencí vytvoříme jednotnou směs, hladkou a bez hrudek. Postupně do směsi nasypeme také mouku a tím nám vznikne hladké těsto. Pokud se nám ingredience špatně míchají, můžeme sáhnout po mixéru.
Líná pizza v současnosti dobývá české kuchyně. Tak lehké těsto neumí ani v té nejlepší italské pizzerii
Jakmile máme těsto, připravíme si zdobení
Připravená rajčata, klobásu a okurky si nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a vše odložíme stranou. Připravíme si pánev, na kterou umístíme malé množství oleje. Jakmile je rozehřátá, umístíme na ní těsto, které rovnoměrně rozprostřeme. To necháme připravovat na středním plamenu a postupně pizzu ozdobíme.
Přikryjeme pokličkou a během chvíle můžeme podávat
Na těsto přijde nejprve vrstva kečupu, následně na něj vyskládáme nakrájené klobásy, rajčata a okurky. Takto připravenou pizzu posypeme sýrem a pánvičku přiklopím pokličkou. Pizzu necháme 5 minut bez povšimnutí, po této době její povrch posypeme kořením na pizzu nebo zelenými bylinkami, jako je petržel a kopr. Hotový pokrm necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat.
Napište komentář