Rady a tipy

Česnek si můžete snadno vypěstovat doma na parapetu. Zvládne to bez problémů i začátečník

7. 11. 2020

Česnek byl ceněn od úsvitu času pro své terapeutické vlastnosti a tradiční čínská medicína ho využívá také po mnoho let. Česnek vděčí svým aktivním složkám za antimikrobiální, protizánětlivé a protiplísňové vlastnosti. Pomáhá také bojovat proti mnoha patogenním onemocněním. Abyste si mohli užít jeho neocenitelné výhody, můžete jej pěstovat doma v květináči. […]

Rady a tipy

Nekonečné množství česneku lze vypěstovat rychle a jednoduše v jakékoliv domácnosti

25. 9. 2020

Obecně je česnek považovaný za velmi zdravou surovinu, která se často používá i v lidovém léčitelství. Říká se o něm, že je až desetkrát silnější než leckterá průmyslově vyráběná antibiotika. Pokud si budete chtít vypěstovat česnekové výhonky do pomazánky, máme pro vás skvělý tip, jak to učinit krok za krokem v domácích podmínkách. Je to vlastně neuvěřitelně snadné. […]

Rady a tipy

Léčivý česnekový sirup, jako nejsilnější přírodní antibiotikum, je účinným pomocníkem v boji proti zdravotním neduhům

20. 9. 2020

Česnek je v kuchyni často používanou surovinou. Nejen, že je velmi aromatický a chutný, také oplývá léčivými vlastnostmi. Objevte jeho sílu a připravte si česnekový sirup, který předčí i ta nejúčinnější antibiotika. Kromě toho je zcela bez chemických látek. Navraťte se k přírodě a vyzkoušejte tento zázrak.  […]

Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

31. 8. 2020

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Přírodní antibiotika s výrazným efektem najdete i ve své kuchyni

29. 7. 2020

Antibiotika, která jsou průmyslově vyráběná, již leckomu zachránila život při závažných bakteriálních infekcích. Nejčastějším a nejznámějším antibiotikem je samozřejmě penicilin. Chemicky připravované medikamenty mohou v mnoha případech pomoci, rovněž ale způsobují celou řadu nežádoucích účinků. Příroda však skrývá nejedno tajemství a můžeme v ní hledat také velice účinné potraviny, které mají podobné účinky jako průmyslově vyrobená antibiotika. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

17. 7. 2020

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]