Spousta lidí preferuje jídla vařená doma místo navštěvování restaurací. Díky tomu si můžete také například připravit naprosto vynikající plněné zelné závitky s pomocí tohoto receptu.
Někteří lidé rádi připravují různá jídla doma, například na nějaké oslavy. Spousta z nich se však snaží nedržet se tradice a své hosty pokaždé něčím překvapit. To však není vždy úplně jednoduché, jelikož vymyslet něco netradičního a skvělého dá občas práci. S pomocí tohoto jednoduchého receptu však můžete udělat plněné zelné závitky, kterými zaručeně překvapíte.
Co budete potřebovat
- 1 bílé zelí
- sůl dle chuti
- 100 g rýže
- 1 cibuli
- 500 g mletého vepřového masa
- mletý pepř dle chuti
- 3 rajčata
- 1 vaječný žloutek
Nejdříve zpracujte zelí
Z hlávky zelí prvně oberte vrchní vrstvu listů, která není ideální. Poté si celou hlávku dejte do hluboké pánve či hrnce a zalijte jí vodou. Zelí povařte do změknutí listů a poté je od hlávky oddělte. Následně si můžete uvařit rýži, kterou následně necháte vychladnout. Zelné listy si prozatím dejte stranou a také je nechte vychladnout.
Milovníci šťavnaté rolády pozor: Tento vynikající lilkový recept vám ušetří peníze a špatné výčitky
Vytvořte si náplň
V misce smíchejte rýži společně s mletým masem, které osolíte a opepříte dle chuti. Důkladně celou směs promíchejte a rozdělte jí na 2 stejné části. Plech nebo pracovní plochu vystelte pečícím papírem a položte na ní polovinu zelných listů tak, abyste pokryli celou plochu. Následně naneste vrstvu z jedné poloviny masové směsi a rovnoměrně jí rozprostřete.
Závitky dejte péct
Zelné listy s masovou směsí srolujte do závitku. Stejný postup poté aplikujte i na druhou polovinu ingrediencí. Nakrájejte rajčata a cibuli nadrobno. Společně je promíchejte a nasypte do zapékací mísy, do které pak dejte závitky. Ty pečte v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut. Pak mísu vyjměte, závitky potřete vaječným žloutkem, a ještě dejte péct na 180 °C na 15 minut. Po uplynutí této doby zapékací mísu vyjměte a máte hotovo.
Napište komentář