Vyrobte si doma snadno silné přírodní antibiotikum, které pomůže na podzim vyřešit řadu nemocí

Fotografie: Pixabay

Pod pojmem antibiotikum se vám zcela určitě jako první vybaví léky, které vám lékař standardně předepisuje při bakteriálních zánětech a infekcích. Tyto medikamenty jsou často nadužívané a způsobovat mohou výraznou odolnost mikroorganismů, které způsobují nemoci. Kromě jiného neničí pouze škodlivé bakterie, ale i ty zdravé. Vyzkoušet můžete alternativu, která se ukrývá v síle přírody. Zhotovte si nápoj, který vás zaručeně postaví na nohy.

Příprava antibiotického nápoje

Než se pustíte do přípravy nápoje, nasaďte si pro jistotu rukavice. Pracovat budete totiž i s feferonkami. Potřebné ingredience:

  • 700 mililitrů jablečného octa
  • ¼ šálku jemně nasekaného česneku
  • ¼ šálku najemno pokrájené cibule
  • 2 čerstvé feferonky jemně nasekané
  • ¼ šálku mletého zázvoru
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce mleté kurkumy

Jak připravit léčivý antibiotický nápoj

V menší misce si smíchejte všechny ingredience a přelijte na závěr jablečným octem. Dobře směs promíchejte a vlijte ji do uzavíratelné nádoby. Dva týdny nechte nápoj na chladném a suchém místě. Několikrát denně jej protřepejte. Po čtrnácti dnech roztok sceďte a konzumujte v množství jedné lžíce na den.

Nápoj není nutné skladovat v lednici. Opatrně s popíjením, směs je opravdu velmi kořeněná a ostrá. Po polknutí roztoku snězte ideálně kousek pomeranče, či jiného citrusu. Tím zmírníte pálivost. Nápoj rozhodně neřeďte ve vodě, tím byste snížili jeho účinnost. Popíjet tuto směs mohou jak těhotné ženy, tak i děti, jelikož vše je čistě přírodní a netoxické.

Fotografie: Pixabay

Na jaké neduhy nápoj pomůže a v jakém množství jej konzumovat?

V případě, že bojujete s nachlazením, nebo byste potřebovali posílit imunitu, popíjejte denně jednu lžíci nápoje. Ti, kteří se potýkají s vážnějším bakteriálním onemocněním či infekcí, mohou konzumovat nápoj po jedné lžičce.

Doporučená dívka je max. 5x denně. Roztok nepijte na lačný žaludek, mohli byste tak snadno vyvolat zvracení a nevolnost, jelikož se jedná o velice aromatický a pálivý přípravek.

Fotografie: Pixabay

Jednotlivé složky nápoje a jejich účinky

Jablečný ocet pomůže očistit tělo od škodlivých látek, česnek je zase obecně velmi silným přírodním antibiotikem, pročistí dýchací cesty a stimuluje krevní oběh. Cibule utlumí množení bakterií a podpoří vykašlávání při respiračních nemocech. Feferonky mají schopnost tlumit bolest a také prohřejí a stimulují metabolismus.

Závor oplývá protizánětlivými účinky, pomáhá k odhlenění a zklidňuje žaludek. Křen má antibakteriální efekt a dodá tělu vysokou dávku vitamínu C. A na závěr zde máme kurkumu. Ta všeobecně pomáhá při léčbě zánětů a podporuje funkci jater.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]