Fantastická pizza před výplatou: Potřete chleba kečupem, posypejte šunkou i sýrem a postupujte podle tohoto receptu

Zapečené chleby à la pizza jsou skvělé hned z několika důvodů. Báječně chutnají a zasytí, jsou velmi snadné, a navíc hospodárné. Zužitkujete na ně vše, co vám zbylo v lednici.

Co by byl život bez pizzy! Všichni pizzu zkrátka milují a je jen málo lidí, kteří si ji raději nechají ujít. Profesionální kousek z pizzerie ale leze krutě do peněz a upéct si doma svou vlastní často není úplně snadné. Proto vznikají nejrůznější snadné a levné varianty tohoto báječného obloženého slaného koláče. Tento recept je tím nejjednodušším a nejlevnějším z nich. I když k opravdové pizze má ve skutečnosti daleko a jedná se spíš o zapečený obložený chléb, nikdo mu doma neřekne jinak než pizza chleba.

Ingredience

  1. Chléb – 1 plátek
  2. majonéza – 3 lžičky
  3. kečup – 2 lžíce
  4. šunka – 200 g
  5. cibule – 1 ks
  6. vejce – 2 ks
  7. brambor – 1 ks
  8. mrkev – 1 ks
  9. tvrdý sýr – 150 g
  10. sůl a pepř – dle chuti
  11. oregano – dle chuti

Návod na přípravu

Nejprve uvařte vejce natvrdo a brambory a mrkev povařte v osolené vodě doměkka. Vše poté nakrájejte na drobné kostičky spolu se šunkou (popřípadě jiným druhem vaší oblíbené uzeniny) a ingredience smíchejte v jedné hluboké misce. Nakonec ještě nastrouhejte sýr na jemném struhadle.

Na směs přísad přidejte tři lžičky majonézy a dvě polévkové lžíce kečupu, podle chuti osolte, opepřete a posypejte oreganem nebo jinými oblíbenými bylinkami nebo kořením a důkladně suroviny promíchejte, aby se všechny kousky obalily kořením a kečupovou zálivkou.

Krajíc chleba potřete kečupem a vyrovnejte na něj náplň, kterou s pomocí lžíce či nože na povrchu mírně upěchujte, aby nepadala z chlebu dolů. Vše zasypejte strouhaným sýrem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C po dobu 15 minut. Po dopečení ihned podávejte, dokud se sýr na povrchu krásně táhne.

Pro přípravu pizza chleba můžete použít ve skutečnosti téměř vše, co se vám doma právě namane: zbytky pečeného kuřete, klobásy, poslední rajče z lednice, žampiony nebo olivy. Obecně můžete zužitkovat vše, co v lednici zbylo, ale na plnohodnotný pokrm je toho jednoduše málo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*