Připravte si skvělou zeleninu, která se vám bude hodit na zimu. Udělat si z ní můžete například polévku a nebo omáčku.
Pokud se vám urodilo velké množství zeleniny a vy nevíte, co s ní udělat, vyzkoušejte si ji zavařit. Když to uděláte, nebudete v zimě muset žádnou kupovat a vždy budete moci sáhnout do spíže a ze zavařené zeleniny si udělat například polévku nebo nějakou omáčku. Opravdu to vyzkoušejte, budete spokojení.
Co budete potřebovat
- 1 kg mrkve
- 1 kg kořenové petržele
- 500-600 g celeru
- 1 kg pórku
- 1 kg koblih
- 1 kg kapie
- 1 kg papriky
- 1 kg čerstvé zelené petrželky
- 150-200 g celerových listů
- 300 g čerstvých vlašských ořechů
- 25-30 g nejodizované soli
Je to velmi jednoduché
Nejprve si zeleninu očistěte a omyjte. Poté ji nakrájejte na kostičky. Vše dejte do velké mísy a poté přidejte sůl a dobře ručně promíchejte. Po asi 5 minutách zelenina pustí šťávu. A teď už jen vymyslet, jak tuto zeleninu skladovat. Existuje k tomu více než jedna metoda, takže si vyberte, která pro vás bude nejlepší.
3 metody
- První metoda – bez přidání soli naplňte touto směsí několik sáčků a dejte je do mrazáku.
- Druhá metoda – po dobrém promíchání zeleniny ji nechte 2 hodiny stranou. Po 2 hodinách naplňte sterilizované sklenice. Sklenice dejte do vroucí vody asi na 50 minut.
- Třetí metoda – naplňte sklenice zeleninou, do každé sklenice přidejte trochu soli a vinný list. Přiklopíme víkem a sklenice vložíme do spíže.
Napište komentář