Zlatý med je přírodní antibiotikum, které platí nejen na chřipku a nachlazení

Podzim se pomalu a jistě blíží a s ním přichází i období angín, objevuje se chřipka a nachlazení. V případě, že onemocníte, nemusíte se omezit jen na produkty zakoupené v lékárně. Pomohou i přírodní produkty, které máte běžně v kuchyni. Jaké to jsou?

Fotografie: Pixabay

Přírodní léčivé produkty nejen na chřipku a nachlazení

Léčivý antibiotický roztok z přírodních ingrediencí je příznivější pro tělo než léky vyrobené farmaceutickými společnostmi. Ty mohou v mnoha případech ničit při léčbě i ty zdravé bakterie. Jaké suroviny jsou tedy ty pravé?

  • Kurkuma: je označovaná jako přírodní zázrak. Oplývá antiseptickými, antioxidačními, protizánětlivými, antibakteriálními a antifungálními vlastnostmi.
  • Med: je jedno z tradičních přírodních antibiotik a příznivě působí na celý organismus. Účinně léči virová i bakteriální onemocnění.

Pokud smícháte tyto dvě lehce dostupné suroviny, získáte silný antibiotický prostředek. V ájurvédské medicíně se nazývá tato směs „zlatý med“.

 

 

Fotografie: Pixabay

Na co „zlatý med“ pomáhá?

Směs kurkumy a medu neboli „zlatý med“ pomůže nejen při chřipce a nachlazení, ale také při poruchách trávení, u lidí, kteří mají astma, při artritidách, cukrovce, ekzémech, akné, depresích a úzkostech.

Reguluje rovněž hladinu cukru v krvi a pomůže kompenzovat vysoký krevní tlak. Použít se dá i při kardiovaskulárních potížích, nebo k podpoření léčby ran a popálenin.

Fotografie: Pixabay

Recept na směs léčivou antibiotickou směs

„Zlatý med“ k léčbě různých nemocí připravíte z jedné lžíce mleté kurkumy, čtvrt šálku tekutého bio medu a dvou kapek citronového esenciálního oleje. Ingredience dobře promíchejte a vytvořte homogenní pastu. Tu vložte do sklenice a uchovávejte v chladu.

Konzumovat se dá produkt přímo po půl lžičce několikrát denně při nachlazení, nebo lze lžičku směsi rozpustit ve vodě a popíjet na lačný žaludek. Blahodárný „zlatý med“ je nejen velice zdravý, ale také poměrně chutný.

Úvodní Fotografie: Freepik

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]