Tupé nůžky zvládnete nabrousit svépomocí díky jednoduchému postupu

Nůžky jsou všestranným pomocníkem jak pro děti, které jimi střihají papír při kreativní chvilce, tak pro vás, když třeba balíte dárek a potřebujete ustřihnout kousek lepenky. Některé druhy nůžek však používáme i v kuchyni na střihání pečeného kuřete, či jiné drůbeže, nebo k odměření alobalu a pečícího papíru. Jak ale zabránit tupému ostří?

Když jsou nůžky tupé a potřebujete je naostřit

Je několik způsobů, jak své nůžky zase uvedete do plného provozu a budou krásně ostré:

  • Použijte klasický brusný kámen: ano, přesně ten, který používáte především na ostření vašich kuchyňských nožů. K správnému naostření nůžek je ale potřeba je demontovat, abyste se k jejich ostří dobře dostali.
  • Některé tipy praví, že je možné nůžky částečně naostřit i pár tahy po alobalu. První varianta ostření je však asi efektivnější.

Jak správně ostřit nůžky na brusném kameni

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]