Nůžky jsou všestranným pomocníkem jak pro děti, které jimi střihají papír při kreativní chvilce, tak pro vás, když třeba balíte dárek a potřebujete ustřihnout kousek lepenky. Některé druhy nůžek však používáme i v kuchyni na střihání pečeného kuřete, či jiné drůbeže, nebo k odměření alobalu a pečícího papíru. Jak ale zabránit tupému ostří?
Když jsou nůžky tupé a potřebujete je naostřit
Je několik způsobů, jak své nůžky zase uvedete do plného provozu a budou krásně ostré:
- Použijte klasický brusný kámen: ano, přesně ten, který používáte především na ostření vašich kuchyňských nožů. K správnému naostření nůžek je ale potřeba je demontovat, abyste se k jejich ostří dobře dostali.
- Některé tipy praví, že je možné nůžky částečně naostřit i pár tahy po alobalu. První varianta ostření je však asi efektivnější.
Jak správně ostřit nůžky na brusném kameni
Pokračujte ve čtení článku na další stránce