Salát je ideálním rychlým pokrmem, pokud si chceme dopřát rychlou večeři, která neobsahuje příliš tuků. Stačí jen sáhnout po vhodné kombinaci.
Rychlým a snadným pokrmem, který se hodí na denní i na sváteční stůl, je rozhodně salát. Připravit si jej můžeme snadno a jeho výhodou je nejen to, že na něj nepotřebujeme žádné speciální ingredience, ale také to, že si s jeho přípravou poradí i naprostý začátečník. Přesto ale i tak obyčejná věc, jako je právě salát, dokáže svou výslednou chutí překvapit.
Ingredience potřebné na přípravu rychlého salátu:
- fazole v konzervě
- lák z fazolí
- červená cibule
- rostlinný olej
- petržel
- česnek
- sůl, černý pepř
- cukr
- jablečný ocet
- hořčičná semínka
Lahodný fazolový salát s cibulí
Nejprve si nakrájíme na tenké plátky cibuli, kterou v misce smícháme spolu s cukrem, solí a octem. Takto připravenou surovinu přelijeme vroucí vodou a necháme 10 minut marinovat. Cibule díky tomu ztratí svou nepříjemnou štiplavost, zanechá si ale lahodnou chuť a obsah živin a vitaminů. Nyní si vezmeme konzervu s fazolemi.
Dokonalá kombinace levných ingrediencí: Tento lahodný salát se hodí doslova ke všemu
Obsah konzervy nevyléváme, v salátu jej využijeme
Poté, co otevřeme konzervu, si její obsah rozdělíme do dvou misek. Do jedné přijdou fazole, do té druhé umístíme vodu, ve které se v konzervě marinovaly. Právě k láku z fazolí přidáme hořčici, 100 mililitrů rostlinného oleje a černý pepř. Tuto směs za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme a vytvoříme tak snadnou, ale chutěmi nabitou salátovou zálivku.
Přidat můžeme i další běžné suroviny
Do salátu se výborně, nejen chuťově, ale i barevně, hodí nakládané okurky. Ty si nakrájíme najemno a přidáme do mísy k fazolím. Přimícháme také najemno nakrájenou petrželku a nakonec vše promícháme s předem připravenou cibulí. Salát dáme vychladit a před samotným servírováním jej ještě promícháme s připravenou zálivkou.
Napište komentář