Jaké potraviny jsou pro váš mozek škodlivé, si můžete přečíst v následujícím článku. Možná některé znáte a poznáte, ale u některých můžete být překvapeni, že škodí paměti i tělu samotnému. Raději je ze svého jídelníčku vyřaďte.
Špatně je alkohol a také margarín
Margarín, různé polevy a také potraviny, které obsahují trans-ruky, jsou pro náš mozek nebezpečné a škodlivé. Studie prokázaly, že poškozují srdce a cévy, a proto se vyhýbejte různým rychlým občerstvením.
Alkohol je metla lidstva, to už jsem určitě někde slyšeli. A je to problém hlavně pro mozek a paměť. Jedna sklenička vína nebo piva vás samozřejmě nezabije, naopak, někteří odborníci doporučují skleničku vína denně, ale vyšší konzumace alkoholu už může na váš mozek mít velký vliv. Může vyvolat pocit únavy a deprese, bude pro vás těžké zpracovávat nové informace nebo si těžko zapamatujete určité věci.
Sladké nápoje jsou také zlo. Pokud chcete mít bystrou paměť i ve stáří, na sladké nápoje zapomeňte. Studie prokázaly, že lidé, kteří pijí sladké a nasycené nápoje, mají mnohem vyšší pravděpodobnost problémů s pamětí ve stáří. Vysoká hladina fruktózy v nich může oslabit některé oblasti mozku.
Samotnou kapitolou je smažené jídlo nebo bílý chléb
Smažené jídlo se nehodí do zdravého životního stylu. Jinak zpracované potraviny mohou za špatné myšlení. Takové potraviny způsobují zánět, který může poškodit krevní cévy, které dodávají krev do mozku a zhoršují jejich funkci. Koblihy a další sladké pečivo mají rády tisíce lidí po celém světě. Jsou smažená i sladká zároveň, a to je špatná kombinace pro stav mozku. Proces smažení a přebytečný cukr jsou zabijákem mozkových buněk.
Bílý chléb, rýže a těstoviny jsou plné nezdravých sacharidů. Nadměrné množství rafinovaných sacharidů může zvýšit riziko Alzheimerovy choroby, a to zejména u lidí, kteří mají genetickou predispozici.
Červené maso obsahuje nasycené tuky, které jsou škodlivé pro srdce i mozek. Omezení konzumace červeného masa je základní principem zdravé výživy. Jestliže chcete tělu dodat bílkoviny, zaměřte se na ryby, libovou drůbež a fazole.
Zdroj: Healthlitne