Přírodní cibulový sirup pomůže vyléčit kašel a nepříjemnou bronchitidu

Fotografie: Freepik

Podzim již dávno započal a s ním i mnoho respiračních nemocí. Mezi ty nejčastější pak patří kašel, či bronchitidy. Samozřejmě je nutné v těchto případech navštívit ošetřujícího lékaře, který doporučí vhodné medikamenty. Vykašlávání však můžete podpořit i zcela přírodními produkty, které mají hojivý účinek. Zkuste si připravit následující léčivý sirup.

Jaké suroviny budete potřebovat na cibulový sirup?

Než se pustíte do výroby sirupu, připravte si:

  • ½ kilogramu červené cibule
  • ½ kilogramu hnědého cukru
  • 2 středně velké citrony
  • 1 a ½ litru vody
  • 200 gramů medu
Fotografie: Unsplash

Jak postupovat při přípravě cibulového sirupu?

Nejprve si ve větším kastrolu zahřejte cukr. Až se rozpustí, přidejte k němu oloupané a najemno nakrájené cibule. Po chvíli vše zalijte vodou a na mírném plamenu vařte do té chvíle, než se tekutina nezredukuje na třetinu svého původního objemu (500 ml).

Poté sirup odstavte z plotny a ochuťte medem, citronovou šťávou a důkladně propojte metličkou. Odvar nechte stát přes noc při pokojové teplotě. Nakonec jej slijte do skleněné lahve, či sklenice a uzavřete. Skladujte v temnu a chladu. 

Fotografie: Pixabay

Jak cibulový sirup užívat a v čem spočívá jeho léčivá moc?

V období, kdy bojujete s kašlem, či bronchitidou se doporučuje konzumovat maximálně 3x denně lžíci cibulového sirupu. Pokud se stav po několika dnech nelepší, ozdravnou kúru zopakujte.

Fotografie: Unsplash

Sirup je prospěšný zejména proto, že cibule působí jako přírodní antibiotikum. Skvěle si poradí s jakýmikoliv nežádoucími bakteriemi v těle. Kromě toho obsahuje mnoho vitamínu C, který posiluje přirozeně imunitní systém.

Rovněž je cenným antioxidantem a pomůže při odstraňování škodlivých látek z těla. Nemusíte ji konzumovat pouze v sirupu, lze ji zařadit i ve větším množství do pokrmů, nebo ji můžete naložit. Zejména pak v zimních měsících vás tento přírodní zázrak vzpruží. 

Fotografie: Unsplash

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]