Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

31. 8. 2020

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Otvírák není potřeba. Konzervu lze jednoduše otevřít i bez něj

19. 8. 2020

Občas se každý z nás může dostat do situace, kdy potřebuje otevřít konzervu, avšak po ruce není žádný otvírák ani jiný vhodný nástroj k otevření. Takovéto příhody se stávají zejména v přírodě, na turistickém výletě. Jak si s tím tedy nejlépe poradit a dostat se k jídlu co nejrychleji a nejefektivněji? V tomto ohledu vám poradí Taras Kulakov a jeho přítel v následujícím videu. Je to opravdu až neuvěřitelně snadné. […]

Rady a tipy

Konzumace sádla má celou řadu pozitivních účinku na lidský organismus

15. 8. 2020

Mnozí odborníci zabývající se řízeným hubnutím a redukčními jídelníčky tvrdí, že jíst sádlo je špatná věc. Že je jeho konzumace je škodlivá a tuky bychom v případě redukce hmotnosti měli jednoznačně vyloučit z jídelníčku. Jiná skupina podobně smýšlejících jedinců je však přesvědčena o tom, že tuky v rozumné míře škodlivé nejsou, a naopak dokážou naše zdraví ochránit. Jak je tomu tedy ve skutečnosti? […]

Rady a tipy

Správné skladování vajec prodlouží jejich trvanlivost

14. 8. 2020

Mnoho hospodyněk po nákupu, když koupí vejce, řeší problém, jak je do lednice umístit. Často totiž chladničky obsahují zásobníky na osm až devět kusů vajíček. V moderní době je však možné si poradit mnoha způsoby. Jedním z nich je pořízení speciálního plastového podnosu, do kterého se vejde naráz větší množství vajíček. […]

Rady a tipy

Rozmrazování masa má svá pravidla, která se kvůli bezpečnosti vyplácí dodržovat

7. 8. 2020

Pokud se chcete vyhnout každodenním nákupům, je nasnadě udělat si zásoby v mrazáku. Tam může patřit i maso. V případě, že se rozhodnete mražené potraviny spotřebovat a budete z nich chtít něco uvařit, je zapotřebí při rozmrazování postupovat určitým způsobem. Zvlášť u masa je to velice důležité. Ideální je samozřejmě vařit z masa čerstvého, ale ne vždy se to podaří. […]

Rady a tipy

Konzumace melounu podporuje nejen vylučování toxinů z těla

3. 8. 2020

Doktor Horatiu Albu je rumunský výzkumník, který se zabývá především molekulární biologií. Muž zkoumal účinky, jaké má meloun, na lidský organismus a přišel ze zajímavými zjištěními. Potvrzuje tak mnoho tezí, které hovoří a pozitivní přínosu melounu. Jak tedy tohle oblíbené letní ovoce dokáže pomoci? […]

Rady a tipy

Slaniny se nemusíte bát. Při konzumování rozumného množství je zdraví prospěšná

1. 8. 2020

Lidé, kteří se soustředí na udržení své hmotnosti, mohou všechna tučná jídla, kam patří i slanina, odsuzovat. Nelze tvrdit, že jsou zdravá, avšak pár výjimek lze mezi nimi najít. Jednou z nich je například slanina. Mnozí tvrdí, že její konzumace obecně tělu škodí, ale opak je pravdou. Má mnoho blahodárných účinků pro náš organismus, jelikož obsahuje především vitamín B2, thiamin, niacin, retinol, selen a také draslík, vápník a fosfor. […]

Rady a tipy

Častá konzumace určitých potravin může škodit zdraví více, než si myslíme

18. 7. 2020

Vyvážený jídelníček je základem pro zdraví duševní a hlavně fyzické. Měly by v něm být zahrnuté jak bílkoviny, tuky, tak sacharidy. I dostatečný příjem vitamínů a minerálů je důležitý. Množství konzumovaného jídla by mělo být rovněž odvislé od pohybové aktivity. Příjem a výdej by měl být dá se říct v rovnováze. Člověk by však měl jíst obecně vše, co je energeticky a výživově hodnotné pro tělo. Lékaři ovšem vydali doporučení, jakým potravinám je dobré se raději vyhnout. […]

Rady a tipy

Jak správně zamrazit česnek, aby vydržel kvalitní co nejdéle

17. 7. 2020

Česnek je pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů velice blahodárný pro náš organismus. Abyste jej nemuseli neustále loupat a kupovat, je možné ho i zamrazit. A pokud to uděláte správně, nenarušíte tímto procesem nikterak jeho chuť ani konzistenci. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Vhodná úprava jídelníčku pomůže výrazně snížit hladinu cholesterolu

14. 7. 2020

Téměř třetina populace má problém s tím, že má zvýšený cholesterol v krvi. Obtíže způsobuje především ten „zlý“ cholesterol, který nazýváme odborně LDL. Tato dá se říct patologie dokáže zapříčinit celou řadu dalších život ohrožujících onemocnění. Proto je nasnadě pečovat o své zdraví a snažit se udržet míru LDL cholesterolu v optimální výši, která není pro organismus škodlivá. Jednou z možností je samozřejmě hodnotná a zdravá strava. Existuje 5 potravin, které vám s kompenzací vyššího cholesterolu dobře pomohou. Jaké to jsou? […]

Rady a tipy

Skvělý způsob, jak zamrazit jahody a vychutnat si je i během zimy

30. 6. 2020

Jahody jsou velice oblíbené ovoce, jasně červené barvy, příjemného aroma a lahodné chuti. Obsahují mnoho vitamínů, jako například vitamín A, B, C, E, dále je v nich i minimum cukru a velké množství vody. Jsou tedy rovněž dietní a lze je jíst v jakémkoliv množství. […]