Rady a tipy

Zásady správného sběru hub. Vyvarujte se chybám, které někdy dělají i ostřílení houbaři

6. 10. 2020

Houbařská sezóna je v plném proudu a mnozí lidé si domů nosí houby nejrůznějších druhů. Při jejich sběru je určitě podstatná obezřetnost a v neposledně řadě byste měli mít alespoň základní houbařskou znalost, abyste si domů nepřinesli houbu jedovatou, která se postará o fatální následky po konzumaci. Poradíme vám, jak si počínat jak při sběru samotném, tak při zpracování úlovku. […]

Rady a tipy

Dar přírody jménem tibetská houba. Zbaví organismus škodlivých látek a udržuje hladinu cholesterolu v normálu

23. 9. 2020

Tibetská houba je takový přírodní zázrak, díky němuž vykouzlíte probiotický nápoj plný živin, vitamínů a minerálních látek, jež mají blahodárný vliv na lidské zdraví. Tibetská houba nebo také kefírová houba (kefírová zrna) je původem z Tibetu a Kavkazu, kde se využívá již po tisíciletí jako součást přírodní medicíny. Je označována za elixír mládí a dlouhověkosti. […]

Rady a tipy

Zlaté mléko je netradiční nápoj, který má řadu zdravotních benefitů

20. 9. 2020

Zlaté mléko je poměrně unikátním nápojem, který moc lidí nezná. Většina z nás zná kurkumu jako oranžovo-žluté koření, které je hlavní složkou kari a používá se zejména v asijské kuchyni. To ale zdaleka není všechno, kurkuma má i další využití, díky své krásné a výrazné barvě se už po staletí používá k barvení látek a také v léčitelství. V tom případě se často konzumuje v podobě tak zvaného zlatého mléka. […]

Rady a tipy

Potravin, které výrazně zrychlí váš metabolismus a nastartují spalování tuků

8. 9. 2020

Trápíte se již několik let s nadváhou, nebo snad obezitou a chtěli byste svůj životní styl zcela změnit? Zaměřte se na metabolismus. Je důležité do svého denního harmonogramu zařadit pravidelný pohyb a změnit jídelníček. Jíst byste měli potraviny, které pro organismus nejsou nijak zatěžující. Vhodná je zelenina, ovoce, libová masa a ryby. Některé druhy potravin jsou však vhodnější více. Nastartují totiž vaše spalování, a to přesně při redukci hmotnosti potřebujete. Na co se tedy zaměřit? […]

Rady a tipy

Skladujte česnek tak, aby dlouho vydržel čerstvý a byl stále kvalitní

31. 8. 2020

Česnek je v české kuchyni nenahraditelnou surovinou. Mnozí zahrádkáři si jej pěstují sami na zahrádce. Ti, co zaseli v zimě sklízí v červenci. Zahradníci, kteří se pustili do výsadby česneku na jaře, pak sklidí plodiny ke konci srpna. Tak jako tak je nutné česnek vhodně skladovat, aby nezplesnivěl. Jak tedy na to? […]

Rady a tipy

Otvírák není potřeba. Konzervu lze jednoduše otevřít i bez něj

19. 8. 2020

Občas se každý z nás může dostat do situace, kdy potřebuje otevřít konzervu, avšak po ruce není žádný otvírák ani jiný vhodný nástroj k otevření. Takovéto příhody se stávají zejména v přírodě, na turistickém výletě. Jak si s tím tedy nejlépe poradit a dostat se k jídlu co nejrychleji a nejefektivněji? V tomto ohledu vám poradí Taras Kulakov a jeho přítel v následujícím videu. Je to opravdu až neuvěřitelně snadné. […]

Rady a tipy

Konzumace sádla má celou řadu pozitivních účinku na lidský organismus

15. 8. 2020

Mnozí odborníci zabývající se řízeným hubnutím a redukčními jídelníčky tvrdí, že jíst sádlo je špatná věc. Že je jeho konzumace je škodlivá a tuky bychom v případě redukce hmotnosti měli jednoznačně vyloučit z jídelníčku. Jiná skupina podobně smýšlejících jedinců je však přesvědčena o tom, že tuky v rozumné míře škodlivé nejsou, a naopak dokážou naše zdraví ochránit. Jak je tomu tedy ve skutečnosti? […]