Rady a tipy

Vaječné skořápky nevyhazujte, jsou důležitým zdrojem užitečných látek pro organismus

Mnoho lidí standardně vaječné skořápky vyhazuje do koše. Málo kdo ale tuší, jaký mají blahodárný účinek pro lidské zdraví. Obsahují totiž mnoho cenných minerálních látek. Významný je pro naše tělo především vápník a železo. Vejce však obsahují i zinek, mangan, měď, fluor, chrom a molybden. Pro zdravotní přínos je doporučovaná konzumace 1,5 až 3 gramů vaječných skořápek na den. Na co tedy tento přírodní zázrak použít? […]

Rady a tipy

Naučte se zužitkovat vaječné skořápky mnoha způsoby

Chováte u svého domku slepice na vajíčka a nevíte, jak následně zužitkovat vaječné skořápky? Pak pro vás máme skvělé tipy. Možností je opravdu několik, stačí si jen vybrat. Vaječné skořápky totiž obsahují mnoho minerálních látek, které v mnoha ohledech pomohou. […]

Rady a tipy

Vaječné skořápky nikdy nevyhazujte. Jsou skvělým pomocníkem na zahradě

Chováte slepice a máte pravidelný přísun domácích vajec, po kterých vám zbudou jenom vaječné skořápky a obsah využijete do jídel? Pak jste nejspíš šťastným hospodářem. Chovatelem slepic ale v zásadě nemusíte být. Každý, kdo vejce spotřebuje většinou skořápku vyhodí. Po přečtení tohoto článku je ale vyhazovat přestanete. Věděli jste, že vaječné skořápky skvěle zužitkujete i na zahradě? […]

Kreativní tvoření

Jednoduché dekorace ze skořápek pistácií a jejich další využití

Také milujete pistácie? To je určitě moc dobře, protože jsou velmi zdravé. Obsahují spoustu důležitých živin a zdravé tuky. Nachází se v nich velké množství železa a mědi, také selen, fosfor, vápník, mangan, zinek, draslík, vitamíny A,B, C, E a všechny esenciální aminokyseliny. […]

Rady a tipy

Čaj ze skořápek vlašských ořechů má léčivé účinky

Ořechy jsou velmi zdravé. Obsahují spousty vitamínů, minerálů a zdravých tuků. Jenže co s takovou skořápku z vlašských ořechů? Ta většinou končí v koši, v lepším případě jako DIY materiál k výrobě dekorací. Jenže skořápky těchto ořechů lze využít i jinak. Dřív naše babičky uchovávaly i skořápky ořechů. Měly k tomu dobrý důvod. […]