Potřebné ingredience na přípravu česnekového sirupu
Připravte si následující:
- 1 šálek jablečného octa
- 1 šálek přírodního medu
- 10 stroužků česneku
Jak postupovat při přípravě česnekového sirupu?
Příprava česnekového sirupu na podporu imunity je velmi snadná. Začněte tím, že si oloupete česnekové stroužky a vložíte je do větší uzavíratelné sklenice. Poté k nim přidejte i přírodní med a jablečný ocet. Vše pečlivě uzavřete v nádobě a umístěte na tmavé a chladné místo po dobu dvou týdnů. Výsledný roztok přeceďte do jiné sklenice, uzavřete víčkem a uchovávejte v lednici.
Léčivé účinky česnekového sirupu
Co se týká samotného použití, vhodné je k posílení imunitního systému konzumovat denně 2 lžíce nalačno. Roztok pak zapijte ideálně čistou vodou nebo čajem a čtvrt hodiny poté nejezte. A proč je vlastně česnekový sirup tak efektivní? Protože obsahuje samé antibakteriální suroviny. Pojďme si k nim říct něco blíže:
- Jablečný ocet: má silné antioxidační a antibakteriální účinky. Hodí se tedy nejen k posílení imunity, ale i k celkové detoxikaci organismu. Kromě toho dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi a podporuje proces hubnutí.
- Med: přírodní varianta je plná prospěšných aminokyselin, vitamínů (A, B2, B6, B12, D, E, K) a minerálních látek (draslík, hořčík, vápník, sodík). Med tedy v jídelníčku nelze vynechat, pokud chcete udržet své zdraví.
- Česnek: je považovaný za přírodní antibiotikum. V lidovém léčitelství se hojně používá ke snížení krevního tlaku, k řešení bolestí v krku, nebo k lepšími trávení a zklidnění žaludku. Pro své antimikrobiální účinky se s oblibou používá i k řešení oparů či mykóz.
Zdroj: Healthline