Pudink je oblíbeným dezertem většiny dětských strávníků. Aby ale nebyl jen obyčejný, můžeme jej zkombinovat s meruňkami a připravit dětem lahodnou buchtu.
Mezi jedno z nejoblíbenějších dětských jídel se bezesporu řadí pudink. Jeho příprava není nijak náročná, jedná se o kombinaci mléka, cukru a škrobu. I tento pokrm ale můžeme posunout na vyšší laťku, a to jednoduše tak, že jej přetvoříme na buchtu. Není zapotřebí se bát, stačí jeho kombinace s listovým těstem a během krátké chvíle máme na stole pokrm, který budou naše děti milovat.
Ingredience potřebné na přípravu pudinkové buchty:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 2 pláty listového těsta (cca 500 gramů)
- 2 kompoty (meruňkové, višňové, mandarinkové)
- 1 litr plnotučného mléka
- 250 gramů sušenek
- 7 polévkových lžic moučkového cukru
- máslo nebo pečicí papír
Základem dezertu je pudink a listové těsto
Nejprve si připravíme listové těsto. Pokud jsme koupili zmražené, je nutné jej nechat rozmrznout a poté vyválet. Hodně práce jsme si ušetřili v případě, že jsme sáhli již po hotových plátech, v tomto případě jednoduše jedno těsto vezmeme a vložíme jej na plech, který máme vymazaný máslem nebo pokrytý pečicím papírem.
Tyto domácí kokosové kuličky strčí drahé Rafaello do kapsy. K přípravě vám stačí 5 minut a jsou na stole
Dezert postupně vrstvíme, pudink přijde nakonec
Na vrstvu těsta položíme vrstvu sušenek, kterou pokapeme vodou z kompotu. Ovoce, které je v konzervě naloženo, si nakrájíme na menší kousky a předem jej můžeme uvařit, aby získalo jemnější chuť. Tento krok ale není nutný, můžeme je do buchty použít přímo z konzervy. Nyní je čas na přípravu pudinku, který uvaříme z připravených sáčků, plnotučného mléka a moučkového cukru.
Pudink necháme trochu zchladnout, jinak bychom dezert neudělali
Jakmile má pudink požadovanou hustotu, necháme jej chvíli zchladit. V případě, že bychom použili pudink horký, je možné, že by nám poškodil strukturu listového těsta a výsledný pokrm by nebyl tak dobrý. Vrstvu pudinku přikryjeme druhým plátem listového těsta a takto připravenou buchtu umístíme do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme přibližně 35 minut.
Napište komentář