Nadýchaná pudinková buchta s meruňkami: Když se ocitne na stole, doslova se po ní jen zapráší

Buchta s meruňkami

Pudink je oblíbeným dezertem většiny dětských strávníků. Aby ale nebyl jen obyčejný, můžeme jej zkombinovat s meruňkami a připravit dětem lahodnou buchtu.

Mezi jedno z nejoblíbenějších dětských jídel se bezesporu řadí pudink. Jeho příprava není nijak náročná, jedná se o kombinaci mléka, cukru a škrobu. I tento pokrm ale můžeme posunout na vyšší laťku, a to jednoduše tak, že jej přetvoříme na buchtu. Není zapotřebí se bát, stačí jeho kombinace s listovým těstem a během krátké chvíle máme na stole pokrm, který budou naše děti milovat.

Ingredience potřebné na přípravu pudinkové buchty:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 pláty listového těsta (cca 500 gramů)
  • 2 kompoty (meruňkové, višňové, mandarinkové)
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 250 gramů sušenek
  • 7 polévkových lžic moučkového cukru
  • máslo nebo pečicí papír

Základem dezertu je pudink a listové těsto

Nejprve si připravíme listové těsto. Pokud jsme koupili zmražené, je nutné jej nechat rozmrznout a poté vyválet. Hodně práce jsme si ušetřili v případě, že jsme sáhli již po hotových plátech, v tomto případě jednoduše jedno těsto vezmeme a vložíme jej na plech, který máme vymazaný máslem nebo pokrytý pečicím papírem.

kokosové kuličky

Tyto domácí kokosové kuličky strčí drahé Rafaello do kapsy. K přípravě vám stačí 5 minut a jsou na stole

Meruňky
Fotografie: Pexels

Dezert postupně vrstvíme, pudink přijde nakonec

Na vrstvu těsta položíme vrstvu sušenek, kterou pokapeme vodou z kompotu. Ovoce, které je v konzervě naloženo, si nakrájíme na menší kousky a předem jej můžeme uvařit, aby získalo jemnější chuť. Tento krok ale není nutný, můžeme je do buchty použít přímo z konzervy. Nyní je čas na přípravu pudinku, který uvaříme z připravených sáčků, plnotučného mléka a moučkového cukru.

Pudink necháme trochu zchladnout, jinak bychom dezert neudělali

Jakmile má pudink požadovanou hustotu, necháme jej chvíli zchladit. V případě, že bychom použili pudink horký, je možné, že by nám poškodil strukturu listového těsta a výsledný pokrm by nebyl tak dobrý. Vrstvu pudinku přikryjeme druhým plátem listového těsta a takto připravenou buchtu umístíme do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme přibližně 35 minut.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*