Tyto nadýchané slané buchty z kefíru mě naučila babička. Hodí se při naprosto každé příležitosti

Buchty z kefíru

Palačinky, sušenky i další pečivo lze snadno připravit s přídavkem kefíru, dodávajícího jim zvláštní chuťový rozměr a nadýchanou texturu.

Kefír je univerzální ingredience, kterou můžete využít k přípravě široké škály pečiva. Díky němu získá těsto zvláštní jemnost a lehkost, což ho činí ideálním pro různé druhy buchet či koláčů, ať už plněných bobulemi, ovocem, tvarohem, masem či rybami. Krásně vonící kefírové muffiny s přídavkem čokolády, ořechů či sušeného ovoce jsou skvělou pochoutkou. Nebo můžete zvolit slanou variantu.

Ingredience potřebné na přípravu slaných kefírových buchet:

  • 2 vejce
  • 250 mililitrů kefíru
  • ½ lžičky soli
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 100 gramů klobásy
  • 450 gramů hladké mouky
  • 10 gramů prášku do pečiva
  • 10 gramů petržele

Buchta s petrželkou

Pomazánka

Tento starý haléřový recept se v naší rodině dědí po generace. Domácí pomazánka, která chutná božsky

Základní ingredience, jednoduchá příprava

Připravte si velkou misku, do které nalijete kefír a přidáte vejce. Po důkladném promíchání přidejte špetku soli a trochu cukru a pečlivě vše promíchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Poté nastrouhejte sýr a nakrájejte klobásu na hrubém struhadle, zároveň jemně nasekejte petrželku.

Těsto

Buchty připravené z jemné a hladké směsi

Do připravené směsi s vejci a kefírem postupně přidávejte nakrájenou klobásu, nastrouhaný sýr a jemně nasekané bylinky a důkladně vše promíchejte. Poté začněte přidávat mouku s práškem do pečiva, postupně a pečlivě, a hněťte těsto, dokud nedosáhnete konzistence pružného a měkkého těsta.

Kefírové buchty

Vše připravíme na pánvi, hotovo za pár minut

Po dokončení hnětení nechte těsto odpočinout pod fólií po dobu alespoň 10 minut, což pomůže dosáhnout lepší konzistence těsta. Poté těsto rozválejte na plochý koláč, jehož průměr bude odpovídat velikosti pánve. Rozdělte těsto na 8 trojúhelníků a každý z nich osmažte na rozpáleném rostlinném oleji na pánvi. Otočte je, aby byly obě strany dokonale opečené a dosáhly zlatavé barvy.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*