Už nikdy nevyhazujte starý chléb. Využijte jej na domácí pizzu. Tak nadýchané těsto jste ještě nejedli

Pizza ze starého chleba

Koho by napadlo, že i ze starého chleba se dá vytvořit lahodná pochoutka. Často se uchylujeme k tomu, že pokud najdeme tvrdý chléb, vyhodíme jej. To je ale velká chyba.

Tvrdý chleba se výborně hodí například do polévky a to ve formě krutonu. To ale není jediná možnost, jak jej můžeme v kuchyni během vaření využít. I z tvrdého chleba můžeme vytvořit lahodný pokrm, například se dá využít jako těsto a s jeho pomocí můžeme během chvíle na stůl naservírovat originální a lahodnou pizzu.

Ingredience potřebné na přípravu pizzy z chleba:

  • starý chléb (asi půl bochníku)
  • 2 vejce
  • 5 polévkových lžic rostlinného oleje
  • 1,5 sklenice mléka
  • bylinky, koření a sůl podle chuti
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • kousek másla

Pizza ze starého chleba

Do receptu využijeme chleba i s kůrkou

Chleba, který máme pro recept připravený, nalámeme na malé kousky. Umístíme jej do misky a odložíme stranou. V druhé misce si smícháme vejce, mléko, rostlinný olej, koření a sůl. Přidat můžeme také oblíbené bylinky. Připravený sýr si nastrouháme na jemném struhadle a polovinu přidáme do misky s ostatními ingrediencemi. Vše pečlivě promícháme.

Pizza ze starého chleba

Odložený chleba smícháme s vaječnou směsí

Jakmile nám vznikne jednotná hmota, nalijeme ji do misky s chlebem a necháme chvíli bez povšimnutí. Během této chvíle by nám chleba měl nasáknout tekutinu a stát se měkčím. Mnohem lépe se nám s ním bude pracovat a snadno tak vytvoříme výsledný pokrm. Mezitím si vezmeme do ruky pánev, kterou vymažeme malým kouskem másla a umístíme na plotnu. Tu nastavíme na nízkou teplotu a pánev rozehřejeme.

Pizza ze starého chleba

Sestra mi ukázala, jak mám správně zapéct ty nejlepší obložené sendviče. Jsou vhodné pro každou příležitost

Pizza ze starého chleba

Z chleba si vytvoříme překvapivě lahodnou pizzu

Na pánvičku umístíme vzniklé chlebové těsto, rozprostřeme jej rovnoměrně a mírně zatlačíme. Pánvičku přikryjeme pokličkou a těsto pečeme po dobu 8 – 10 minut. Jakmile nám chytne zlatavou barvu, jednoduše jej otočíme a jeho druhou stranu posypeme zbytkem sýra. Pánvičku opět přiklopíme pokličkou a pečeme dalších 8 – 10 minut. Na chléb můžeme přidat také rajčatovou omáčku a další ingredience, které obvykle nacházíme na pizze.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*