Rady a tipy

Slupky z ovoce a zeleniny nevyhazujte. Lze je dále užitečně využít

10. 2. 2020

Ročně se u nás vyprodukuje zhruba 500 kilo odpadu na jednu osobu. Přitom něco z toho lze ještě využít a tím i ušetřit. Patří zde například slupky ze zeleniny a ovoce. Ať už slupky ze salátové okurky, které lze před likvidací použít ke zkrášlujícím domácím kůrám nebo slupky z ovoce, které lze použít k výrobě lahodného čaje. Pojďme se společně podívat, jaké se nabízejí možnosti využití, pro slupky z ovoce a zeleniny. […]

Rady a tipy

Zdravé tipy co na oběd či večeři, pro vytížené hospodyňky

16. 12. 2019

Přihnala jste se z práce, čeká na vás ještě fůra domácích povinností, úkoly s dětmi a příprava večeře? Pak asi to poslední, o co člověk stojí, je tvrdnout hodiny u plotny a chystat nějaké složité jídlo. Nicméně teplá večeře po náročném dni určitě přijde vhod. […]

Rady a tipy

TIP: 3 nesporné výhody odšťavňování

26. 11. 2018

V posledních letech se odšťavňování ovoce a zeleniny věnuje velká pozornost. Příznivci odšťavňování často tvrdí, že konzumace šťáv zlepšuje duševní jasnost, zvyšuje energii, pomáhá při hubnutí a detoxikuje tělo. Ačkoliv existuje jen málo vědeckých důkazů […]