Tento recept na vynikající slaný koláč je jako dělaný pro hospodyňky, které nemají moc času

Zelí a vejce na pánvi

Zelí a kefír jsou dvě věci, které k sobě na první pohled nejdou. Opak je ale pravdou, z jejich kombinace dokážeme během chvíle vytvořit lahodnou buchtu, která zachutná každému.

Zelí se velmi často kombinuje s masem, například kachnu si již bez něj dokáže jen málokdo připravit. To, co se o něm ale neví, je skutečnost, že je velmi lahodné i v pokrmech, které se pečou. V kombinaci s kefírem, mrkví a pár dalších surovin z něj dokážeme vytvořit lahodný pokrm. Jeho výhodou je také to, že se jedná o pokrm vegetariánský.

Ingredience potřebné na přípravu slaného koláče:

  • 500 gramů zelí
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 středně velká cibule
  • 3 vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • 150 mililitrů kefíru
  • půl kávové lžičky jedlé sody
  • půl kávové lžičky prášku do pečiva
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • sůl, pepř, máslo

Buchta z kefíru

zapečené bagety

Luxusní 5minutová večeře pro líné hospodyňky: Tahle zapečená bageta je fintou slavných šéfkuchařů

Jednoduchý recept z několika základních surovin

Nejprve je zapotřebí na rostlinném oleji orestovat najemno nakrájenou cibuli. Jakmile nám zesklovatí a změní barvu, přidáme k ní na pánev také nastrouhanou mrkev. Obě dvě suroviny spolu chvíli smažíme a to za stálého míchání. Následně na pánev přidáme také najemno nakrájené zelí. Vše necháme na středním plameni krátkou dobu vařit.

Buchta z kefíru

Jakmile suroviny změknou, vytvoříme z nich těsto

Ve chvíli, kdy jsou suroviny na pánvi hotové, osolíme je a opepříme. Vše následně promícháme stěrkou a vypneme sporák. Ve vedlejší misce si smícháme vejce a kefír, zelí mezitím necháme chladnout. Ke směsi vajec a kefíru postupně přidáme špetku soli, jedlou sodu a prášek do pečiva. Vše pečlivě promícháme vidličkou a jako poslední do směsi přisypeme hladkou mouku.

Buchta z kefíru

Vše spojíme v jednotnou hmotu a dáme na pánev

Zelí spojíme spolu se směsí z misky, vše dochutíme také bylinkami a to podle vlastní chuti. Na pánvi si necháme rozehřát máslo, následně na ní umístíme celou připravenou směs. Pokrm necháme vařit na mírném plameni a to po dobu 15 minut. Pánev je dobré také zakrýt pokličkou, díky tomu docílíme rovnoměrně připraveného pokrmu. V polovině vaření je dobré pokrm na pánvičce otočit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*