Zelí a kefír jsou dvě věci, které k sobě na první pohled nejdou. Opak je ale pravdou, z jejich kombinace dokážeme během chvíle vytvořit lahodnou buchtu, která zachutná každému.
Zelí se velmi často kombinuje s masem, například kachnu si již bez něj dokáže jen málokdo připravit. To, co se o něm ale neví, je skutečnost, že je velmi lahodné i v pokrmech, které se pečou. V kombinaci s kefírem, mrkví a pár dalších surovin z něj dokážeme vytvořit lahodný pokrm. Jeho výhodou je také to, že se jedná o pokrm vegetariánský.
Ingredience potřebné na přípravu slaného koláče:
- 500 gramů zelí
- 1 středně velká mrkev
- 1 středně velká cibule
- 3 vejce
- 100 gramů hladké mouky
- 150 mililitrů kefíru
- půl kávové lžičky jedlé sody
- půl kávové lžičky prášku do pečiva
- 50 mililitrů rostlinného oleje
- sůl, pepř, máslo
Luxusní 5minutová večeře pro líné hospodyňky: Tahle zapečená bageta je fintou slavných šéfkuchařů
Jednoduchý recept z několika základních surovin
Nejprve je zapotřebí na rostlinném oleji orestovat najemno nakrájenou cibuli. Jakmile nám zesklovatí a změní barvu, přidáme k ní na pánev také nastrouhanou mrkev. Obě dvě suroviny spolu chvíli smažíme a to za stálého míchání. Následně na pánev přidáme také najemno nakrájené zelí. Vše necháme na středním plameni krátkou dobu vařit.
Jakmile suroviny změknou, vytvoříme z nich těsto
Ve chvíli, kdy jsou suroviny na pánvi hotové, osolíme je a opepříme. Vše následně promícháme stěrkou a vypneme sporák. Ve vedlejší misce si smícháme vejce a kefír, zelí mezitím necháme chladnout. Ke směsi vajec a kefíru postupně přidáme špetku soli, jedlou sodu a prášek do pečiva. Vše pečlivě promícháme vidličkou a jako poslední do směsi přisypeme hladkou mouku.
Vše spojíme v jednotnou hmotu a dáme na pánev
Zelí spojíme spolu se směsí z misky, vše dochutíme také bylinkami a to podle vlastní chuti. Na pánvi si necháme rozehřát máslo, následně na ní umístíme celou připravenou směs. Pokrm necháme vařit na mírném plameni a to po dobu 15 minut. Pánev je dobré také zakrýt pokličkou, díky tomu docílíme rovnoměrně připraveného pokrmu. V polovině vaření je dobré pokrm na pánvičce otočit.
Napište komentář