Pomocí jednoduchého fígle můžete zkontrolovat kvalitu medu. Už nikdy při nákupu neuděláte chybu
Med je potravina, kterou pravděpodobně můžete najít skoro ve všech domácnostech. Je však potřeba vědět, jak si vybrat ten správný. […]
Med je potravina, kterou pravděpodobně můžete najít skoro ve všech domácnostech. Je však potřeba vědět, jak si vybrat ten správný. […]
Ačkoliv se v případě nemoci většinou lidé obrací na chemické látky, které jim doporučí jejich praktický lékař, je třeba pochopit, že přírodu nic nenahradí. […]
Strach ze stárnutí provází ženy napříč generacemi. Nemusíte však sahat po drahých kosmetických prostředcích, med a citron je vynahradí. […]
Používáte rádi na slazení med? Pak byste měli být obezřetní během jeho výběru. Na trhu se totiž objevují i produkty, které jsou uměle vytvořené a neobsahují v podstatě žádné hodnotné vitamíny a minerály. Zjistěte, jak co nejlépe poznat med přírodní. […]
S příchodem sychravého počasí člověk sahá rád po medu. Je to zdravější způsob slazení čaje, ale výtečný i jako laskomina – třeba s oříšky. Pořídíte-li si kvalitní med, pak je dobré držet se doporučených rad, aby v medu zůstaly zachovány cenné látky. […]
Med se od starověku používá jako jídlo i lék. Má velmi vysoký obsah prospěšných rostlinných sloučenin a nabízí několik zdravotních výhod. Nejčastěji se používá na podzim a v zimě k oslazení čaje i výrobě domácích léčivých sirupů proti nachlazení a chřipce. Pojďme se společně podívat na jeho největší zdravotní přínosy. […]
S počínajícím podzimem a nastupujícími nízkými teplotami může být lidský organismus náchylnější k nejrůznějším nemocem. Posilte svou imunitu a připravte si tento citronový sirup s česnekem. Jeho příprava není nijak složitá. […]
Skořice s medem není jen lahodná kombinace, kterou si zaručeně užijí všichni milovníci sladkého. Použít ji můžete jako odvážné ochucení čaje, ale také jako lék! Skořice i med jsou jednotlivě velmi zdravé. Dohromady jsou potom nepřekonatelné. Recept je přitom velice jednoduchý a levný. Pokud budete mít domácí med, tím je to lepší. […]
Škytavka je poměrně nepříjemná, zvlášť, když nás překvapí v nevhodnou chvíli. Jedná se o křeč bráničního svalu. Předcházet ji může pálení žáhy, ale nastat může z chladu či horka, nedostatku tekutin, hltání potravy, podráždění bránice, studeného jídla či syceného nápoje. Důvodů je mnoho, často také říkáme, že někdo na nás zrovna myslí, proto se nám škytá. Existuje několik metod, které by měly škytavku zastavit. Můžete alespoň jednu z nich vyzkoušet. […]
Nadýmání není nic příjemného. Jak proto, že jste nafouklí a trápí vás bolesti, tak proto, že případný únik plynů je velmi trapný. Důvodů, proč se toto děje, je hned několik. Může za to fungování vašeho těla, ale třeba i strava, která je přirozeně nadýmající. Všichni jistě velmi dobře známe třeba luštěniny. […]
Popáleniny jsou rozděleny do 3 kategorií: 1., 2. nebo 3. stupeň v závislosti na tom, kolik tkáně bylo poškozeno. Popálení 1. stupně ovlivňuje pouze povrch kůže. Popáleniny 2. stupně ovlivňují dermis vrstvu kůže nebo druhou vrstvu po epidermis, zatímco popáleniny 3. stupně nesou poškození až do tučné (podkožní) tkáně pod kůží nebo i více. Máte-li popáleniny 3. stupně, potřebujete rychlou pomoc odborníků na popáleniny. Tento článek se týká pouze léčby 1. a maximálně 2. stupně. […]
Každý už dne ví, že klasický bílý cukr nepředstavuje pro zdraví nic dobrého, zejména, je-li ho ve stravě velké množství. Oslabuje imunitu, odvádí z těla minerální látky a způsobuje řadu civilizačních onemocnění. Víte, jak klasický bílý cukr nahradit? […]
© 2024 JJV Group s.r.o. | svetkreativity.cz je součástí skupiny JJV Group, která přináší webový obsah již více než 8 let.